files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zaujímavé označenie ulíc

V Michalovciach je na niektorých miestach zaujímavé označenie ulíc. Tejto problematike sa podrobnejšie budeme venovať aj v jednom z budúcich čísel Novín Zemplína.


Jestvuje ešte táto ulica?

V mapách mesta sa ešte v 90.-tych rokoch (a možno aj v súčasnosti) objavovala Ulica Janka Matušku (autora textu slovenskej hymny). Ide o cestu na sídlisku Juh medzi reštauráciou Zlatý bažant a nákupným centrom COOP Jednota (ľudovo nazývaným malá družba). Na tejto ulici by mala sídliť len XIII. materská škola, pretože hlavný vchod má práve z tejto ulice. Táto škôlka si však od začiatku svojej existencie (teda od konca 70.-tych rokov) píše ako sídlo Okružnú ulicu. To znamená, že ak aj ešte Ulica J.Matušku existuje, (preveríme to v jednom z budúcich čísel novín), tak sa na nej vlastne nič nenachádza, čo je možno svetová rarita.

Ďalšou zaujímavosťou je dĺžka ulice Karola Kuzmányho. Mnoho Michalovčanov sa mylne domnieva, že pod ňu spadá iba krátky 100 m úsek so staršími bytovkami pri strednej zdravotníckej škole ústiaci do Ulice profesora Hlaváča. Omyl! Ulica pokračuje ďalej. Podľa správnosti by však na nej mal byť aj blok A (prvý zo sekcie tzv. piatich hnedých päťposchodových bytoviek v smere od výškovej budovy), ku ktorému vedie hlavná cesta práve z tejto ulice. Ten je však na Hlaváčovej ulici, čo vôbec nedáva logiku. No a predstavte si, že Ul. K.Kuzmányho končí až pri nemocnici! To znamená, že je dlhá asi pol kilometra. Píše si ju aj Chemkostav aréna. Je však zaujímavé, že jej predchodca - stará športová hala bola na Špitálskej ulici... Kuzmányho ulicu si dokonca píšu aj obchodné prevádzky v bývalej budove odborovej rady (oproti pôrodnici). Takže, je to vlastne jedna z dlhších michalovských ulíc!

Toľko teda pohľad na zaujímavé označenie ulíc. Verím, že ste sa v ňom zorientovali.                                 

                                                                                                                                        (janč)      

 



Uverejnené: 28.06.2010 08:43:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.