files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nové trendy musia rýchlo skončiť

V slovenskom futbale a to dokonca aj na najvyššej úrovni, sa v sezóne 2016/2017 naplno rozbehli nové trendy. Sú nimi odhlasovanie mužstva z ligy v priebehu súťaže a tým aj jej degradovanie. Bohužiaľ, práve skončená sezóna sa stala prelomová, že na Slovensku sa odhlásilo mužstvo dokonca z najvyššej Fortuna ligy. Aj tu sa teda stalo, že výsledky dosiahnuté na trávniku neplatili a do tabuľky tak neboli zarátané, čím spôsobili neregulárnosť súťaže.

Nech už boli dôvody odchodu Spartaka Myjava akékoľvek (vo viacerých prípadoch mali funkcionári tohto klubu pravdu...), tento „moderný“ trend, ktorým sa inšpirovali aj viacerí tímy v nižších ligách a to nielen iba v oblastných, treba rýchlo zastaviť a to už či finančným postihom alebo trestom zo športového hľadiska. Inak sa takýchto odchodov dočkáme čoraz viac. V tomto momente je potrebne byť rázny. Nestačí iba symbolická pokuta, konkrétny orgán musí vyrubiť takú pokutu, aby sa činovníkom klubu, ktorí majú zajačie úmysly, už len pri prvom pocite odchodu zakrútila hlava.

Takisto musí prísť aj športový postih. Preradenie tímu o dve súťaže nižšie sa nám zdá v niektorých prípadoch malým trestom, najideálnejším riešením by bolo preradenie do najnižšej súťaže. Nech sa funkcionári, ktorí si toto dovolia, štverajú so svojim tímom od najnižšieho poschodia a prídu na chuť pravému „dedinskému“ futbalu, so všetkými náležitosťami, ktoré sa v niektorých obciach vyskytujú. Postih by sa mal dotknúť aj mládežníckych tímov, teda všetkého, čo v klube bolo. Vtedy si činovníci klubu pohrávajúci sa s touto myšlienkou možno povedia, bude nám to stáť za to?

Peter Brendza



Uverejnené: 24.06.2017 14:29:05 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.