files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín na sústredenie do Uherského Brodu, v príprave zatiaľ bez víťazstva

Aj po víkende platí, že futbalisti MFK Zemplín Michalovce v rámci prípravy na novú sezónu, stále neokúsili chuť víťazstva. Po prehrách v Debrecíne (1:3) a v Užhorode s Volynom Luck (0:1) tentoraz aspoň neprehrali, keď na neutrálnej pôde vo Svidníku remizovali s účastníkom druhej najvyššej súťaži Partizánom Bardejov 2:2.

Gólom proti Bardejovu sa uviedol aj devätnásťročný Vladislav Bragin

Potešiteľné je, že Michalovčania dokázali dvakrát zrovnať náskok súpera. Ešte v prvom polčase odpovedal na vedúci gól Michala Hamuľaka Vladislav Bragin, pätnásť minút pred koncom vyrovnával na 2:2 Stanislav Danko, ktorý tak odpovedal na bardejovský vedúci gól ešte z konca prvého dejstva. „Na chlapcoch sa jasne prejavilo, že sme vo štvrtok hrali zápas s Volynom Luck. Cez to všetko, mali sme aj dobré fázy, no ale aj tie zlé. Hlavne na konci prvého polčasu sme strácali veľmi veľa lôpt. Dostali sme dva ľahké góly, hoci sa mi zdá, že prvý bol po ofsajde. Zápas nám zase ukázal, na čom máme pracovať,“ podotkol k remízovému rezultátu s druholigistom tréner Zemplínčanov Anton Šoltis.  Prvá trojica prípravných duelov bola aj o hľadaní optimálnej zostavy. Tréneri vyskúšali každého jedného hráča, ktorého majú k dispozícii a teraz už príde rad na ladenie optimálnej formy tak, aby bolo družstvo pripravené na prvé kolo, ktoré odohrá o tri týždne v Trnave. „Veľa času nám už nezostáva. Teraz sme ešte skúšali rôzne alternatívy. Iba druhý zápas za nás odohral stopér Carillo, prvý Miroslav Božok, ktorý dokonca musel hrať ľavého beka. Iba dva dni je s nami útočník Koné. Stále hľadáme optimálne zloženie,“ podotýka michalovský lodivod.

Ten dal niektorých hráčom v sobotu voľno. To súviselo aj s tým, že družstvo v pondelok odchádza na herné sústredenie do českého Uherského Brodu. V stredu 5. júla sa Michalovčania stretnú s víťazom českého pohára Zlínom, no a v sobotu ich následne čaká duel v poľskom Gorniku Zabrze, ktorý je nováčik elitnej Ekstraklasy. „Sú to kvalitní protivníci. Zlín je víťazom českého pohára, Zabrze zase nováčikom silnej poľskej ligy. Prvé tri zápasy sme brali ako hľadanie optimálneho zloženia, teraz nám už pôjde aj o hru,“ uviedol Anton Šoltis.

Útočník Junior Koné naďalej ostáva na skúške

V kádri michalovského celku nastalo niekoľko zmien. Ako je známe už dávnejšie, družstvo opustil brankár Patrik Macej, ktorý si to namieril do Dunajskej Stredy a trochu neočakávane aj stopér Michal Sipľak, ktorý zase zrejme mieri do poľskej Cracovie Krakow. Okrem nich stále na Zemplíne chýbajú hosťujúci hráči z PAOK Solún. Kristi Qose je už v Ružomberku, o ďalších síce záujem je, no v tejto veci sa to stále nepohlo. Čo sa týka posíl, družstvo posilnil španielsky stopér Carillo, michalovský odchovanec Miroslav Božok, no a tréner Šoltis v stretnutí proti Bardejovu skúšal reprezentanta Pobrežia Slonoviny do 21 rokov Juniora Koneho. Aj zápas s Bardejovom ukázal, že by sa tím mal posilniť. „Káder posilniť určite ešte chceme. Na druhej strane, my musíme vychádzať aj z finančnej situácie klubu. Nie sme totiž Barcelona, sme iba Michalovce (smiech...). Uvedomujeme si, kde nás tlačí topánka. Hľadáme útočníka a chýba nám aj stredový hráč. Uvidíme, či sa nám podarí ešte niekoho zohnať. Prestupový termín sa iba začína. Keď však nikto nepríde, hrať budú tí hráči, ktorí sú tu. Na sústredenie ide s nami jeden poľský brankár a takisto aj stopér Ladislav Šosták, ktorý naposledy hrával v Bardejove. Na skúške ostáva aj Koné, ktorý ide s nami do Čiech takisto,“ dodáva k zmenám v kádri Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.07.2017 18:02:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.