files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slovenský šampión začal so štyrmi novými tvárami

Už druhý týždeň zarezávajú v príprave na novú sezónu hádzanárky Iuventy Michalovce. Aktuálne slovenské majsterky, víťazky Slovenského pohára a držiteľky primátu v česko-slovenskej súťaži WHIL, sa až do konca júla budú pripravovať v domácich podmienkach, následne ich v auguste čakajú štyri turnajové previerky, ktoré by ich mali dokonale pripraviť na novú sezónu. V nej žiaľ, po trinástich rokoch, nebudú figurovať v pohárovej Európe.

Slovenské majsterky sa do konca júla budú pripravovať v domácich podmienkach

O príprave

Michalovčanky zvolili oproti minulosti odlišný model prípravy. V predchádzajúcich prípravách zakaždým odchádzali na sústredenie, to sa teraz neuskutoční. „Tým pádom, že nejdeme na sústredenie, príprava bude o týždeň kratšia. Tentoraz sme zvolili model sedemtýždňovej prípravy, s tým, že prvé tri týždne, ktoré strávime doma, využijeme na nabratie objemu a všeobecnej kondície. Využívať budeme našu halu, atletický areál na ZŠ Komenského, takisto priestory ZŠ Okružnej a chcel by som využiť aj trávnik na futbalovom štadióne. V minulosti sme totiž v Liptovskom Jáne na krátke šprinty využívali práve futbalový trávnik, čo sa mi zakaždým osvedčilo,“ podotýka tréner michalovskej Iuventy František Urban.

V príprave ich čakajú štyri turnaje (domáci v Michalovciach, v Székesfehérvári, v Hodoníne a Kisvárde)

O prípravných turnajoch

Hrubá príprava na náber kondície by mala trvať do konca júla. Následne už prídu na rad herné previerky. V minulosti Iuventa absolvovala kvalitné turnaje a toto leto nebude výnimka. Zverenky trénera Františka Urbana sa postupne predstavia na domácom Memoriáli Tomáša Jakubču, kde budú v termíne od 4. do 6. augusta ich súperkami maďarská Kisvárda, rumunský Brašov a poľský vicemajster Lubin. Následne odohrajú turnaj v Székersfehérvári, kde budú ich súperkami ich ostatný pohárový premožiteľ Fehérvár KC a Dunajvároš, pokračovať budú na kvalitne obsadenom Slováckom pohári v Hodoníne (ich súperkami v základnej skupine budú bieloruský BnTU Be-Laz Minsk, turecký Yeminahalle Ankara a poľský MKS Selgros Lublin), no a generálku absolvujú v Kisvárde, kde na nich čakajú okrem domáceho KC aj zápasy s Békescsabou a rumunským HC Zalau. „Čaká nás veľmi pestrá príprava. Takmer pol augusta strávime v Maďarsku. Teším sa na náš domáci turnaj, kde nás čaká posilnená Kisvárda, poľský vicemajster Lubin aj nevyspytateľný Brašov. V Kisvárde nás v čase augustových majstrovstiev Európy kadetiek v našej hale čaká štvordňový kemp, ktorý následne vyvrcholí turnajom vo Fehérvári. Ťažké zápasy absolvujeme aj na Slováckom pohári. Generálku sme najskôr mali absolvovať v Koprivnici, no nakoniec sme sa rozhodli pre kvalitne obsadený turnaj v Kisvárde,“ uviedol na margo prípravných duelov tréner Iuventy František Urban.

Tri z nových posíl: postupne z pravej strany brankárky Antičová s Jablonskou, ľaváčka Kotová

O zmenách v kádri

U slovenského majstra nastali po minulej sezóne výrazné zmeny vo vedení, ako aj v kádri. Vo svojej funkcii skončil prezident klubu Gabriel Dorič, ako aj športový riaditeľ Jaroslav Čúrny, ktorého nahradil Radoslav Kozlov. Poriadnou obmenou prešiel aj káder. Odišla z neho sedmička hráčok. Okrem slovenských reprezentantiek Adriany Medveďovej a Sofie Nagyovej to boli legionárky Perederijová, Černovová, Lafuenteová, Dubovcová a Schusterová. Na druhej strane, okrem troch dorasteniek Kataríny Mulikovej, Adriany Holejovej a Lenky Holubovej káder vystužili dvojica brankárok, macedónska reprezentantka Nataša Antičová a ukrajinská reprezentantka Iryna Jablonská, slovenská reprezentačná pivotka Nikoleta Trúnková a prekvapujúco aj predtým neavizovaná Ukrajinka Daria Kotová, ktorá naposledy pôsobila v tureckom Kastamone. „Ide o ľaváčku, ktorá sa v minulej sezóne tešila z titulu v tureckej lige. Je použiteľná tak na krídle, ako aj na spojke, je podobný typ ako Táňa Fiľková - Trehubová. Zháňali sme ešte posilu na pravú stranu, keďže Levčenková bude môcť naplno trénovať až v októbri a momentálne ešte nevieme povedať, ako na tom bude Táňa Fiľková - Trehubová, ktorá by sa mala vrátiť po materskej dovolenke. Okrem nich dvoch by sme mali v prípade, keby neprišla Kotová, k dispozícii iba mladučkú Holubovú, takže sme sa rozhodli pravú stranu vystužiť aj ňou,“ poznamenal k najnovšej akvizícii v kádri František Urban.

Poslednou posilou v kádri je Ukrajinka Daria Kotová

O neúčasti v pohárovej Európe

Michalovčanky okrem zmien vo vedení a v kádri čaká v nasledujúcej sezóne ešte jedna výrazná zmena. Po trinástich rokoch sa totiž nepredstavia v pohárovej Európe. Vzhľadom na omladenie kádra nechceli štartovať v predkole Ligy majstrov a ani v Pohári EHF, vedenie klubu si podalo prihlášku do Vyzývacieho pohára. Tá ale nebola Európskou hádzanárskou federáciou akceptovaná a Zemplínčanky tak tentoraz ostanú bez pohárovej Európy. „Osobne to je mne, ako aj dievčatám ľúto. Zápasy európskeho pohára nám budú chýbať, no už s tým nič neurobíme. Som rád, že aspoň v príprave narazíme na ťažkých protivníkov, ktorí nás dobre otestujú a pripravia na náročnú sezónu,“ dodáva na záver František Urban.

Peter Brendza (foto: iuventa michalovce)



Uverejnené: 18.07.2017 17:34:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.