files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Sobrance nezachránila ani úspešná jarná odveta

Futbalisti Sobraniec sa lúčia s treťou ligou. Rozhodli o tom výsledky posledného 30. kola súťaže, ktoré sa odohralo pred týždňom v nedeľu. Zemplínčania ešte mali teoretickú šancu zachovať si treťoligovú príslušnosť, aj keď nemali v rukách žiadny tromf. To sa potvrdilo hlavne potom, že aj keď doma zdolali nováčika z Vyšného Opátskeho 3:2, naplno bodoval aj Sabinov vo Vysokých Tatrách. To v konečnom dôsledku odsúdilo Sobrance do roly jediného vypadávajúceho. Pri rovnosti bodov s predposledným Veľkým Šarišom totiž rozhodovalo lepšie skóre zo vzájomných stretnutí. Sobrance doma remizovali 1:1, vonku 0:0 a v prospech ich súpera hovoril iba gól strelený na ihrisku súpera...

Hrozná jeseň

Niet pochýb o tom, že pod vypadnutie Sobraniec sa veľkou mierou podpísala katastrofálna jeseň. Zo šestnástich stretnutí v nej totiž MFK dokázal vyťažiť iba chudobných deväť bodov. Súťaž síce Sobrance odštartovali impozantne, favorizovaný Stropkov zdolali vysoko 5:0 a okamžite sa vyhupli na prvé miesto tabuľky. Lenže ozajstná pohroma prišla až potom, pretože MFK z ďalších siedmich jesenných domácich zápasov až päť prehral! Blysol sa síce remízou 2:2 na ihrisku favorizovaných Topolian či remízou 1:1 v Krásnej nad Hornádom, ale celkovo Sobrance zlyhali v prvej časti na celej čiare a s deviatimi bodmi mohli počas celej zimy rozmýšľať, čo vymyslieť, aby sa zachránili.  

Jarné zlepšenie

V priebehu zimnej prestávky došlo k zmene na trénerskom poste. Eduaed Knežo sa presunul na post prezidenta klubu a kormidlo A-mužstva prevzal 40-ročný Ukrajinec Róbert Babič. Ten si od začiatku kládol najodvážnejšie ciele, otvorene hovoril o záchrane a jarné sobranské prebudenie potvrdilo, že nehovoril o vetra. Sobrance sa v prvom rade zlepšili doma, vyhrali všetkých sedem zápasov, a pridali aj dve remízy z ihrísk súperov. V konečnom dôsledku im chýbal k záchrane jediný bod, či aspoň gól na ihrisku Veľkého Šariša v stretnutí predposledného kola. Sobrance sa v jarnej odvete výrazne zlepšili, získali takmer trikrát toľko bodov ako na jeseň, ale ani to im treťoligovú kožu neczachránilo. 


Doma úspešne, vonku biedne


Ako sme už spomínali, Sobrance boli mužstvom dvoch tvárí. Aj keď počas jesene výsledkovo vybuchli na celej čiare, v jarnej odvete boli úspešné aspoň doma. V celkovej tabuľke stretnutí pred vlastným obecenstvom skončili s 28 bodmi na ôsmom mieste, ale v tabuľke zápasov vonku sa im s chudobnými štyrmi bodíkmi ušlo posledné šestnáste miesto. Je zaujímavé, že ešte horší mohol byť Sabinov, ktorý počas celej súťaže získal vonku iba dva body za dve remízy, ale kožu mu zachránilo až víťazstvo na ihrisku Vysokých Tatier v poslednom kole. Bolo to jediné víťazstvo Sabinova vonku počas celého ročníka...! Sobrance pritom vonku nevyhrali ani raz, ich bodovým výsledkom na ihriskách súperov boli iba štyri remízy...

Čo ďalej?

Tréner Sobraniec Róbert Babič sa na uplynulú sezónu pozrel pragmaticky. „Vzhľadom na to, že sme skončili poslední a že sme sa teda nezachránili, považujem to za neúspech. Iste, v jarnej časti sme boli oveľa úspešnejší, dokázali sme sa vrátiť do hry a bojovali sme až do poslednej sekundy, ale ráta sa výsledok, a ten bol pre nás zlý,“ poznamenal Róbert Babič, ktorý sa zamyslel aj nad hlavnými príčinami vypadnutia. „Po zlej jeseni nebolo jednoduché naštartovať mužstvo. Aj keď sme začali vyhrávať, prakticky ani raz sme nemali situáciu pod kontrolou a vo vlastných rukách. Stále sme sa iba doťahovali, a tak to napokon aj dopadlo. Je mi to veľmi ľúto, pretože tento káder ukázal slušnú výkonnosť a predsa musí tretiu ligu opustiť,“ dodal Róbert Babič, ktorý by mal aj napriek svojim úmyslom vrátiť sa na Ukrajinu ostať pri kormidle Sobraniec.     (juke)



Uverejnené: 29.06.2010 07:47:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.