files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tesná prehra Michalovčanov v Trnave

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v prvom kole Fortuna ligy na pôde trnavského Spartaka 0:1. Jediný gól zápasu zaznamenal už v piatej minúte Štefan Pekár. Zverenci trénera Antona Šoltisa sa na ihriskách súperov predstavia aj v ďalších dvoch kolách. Ako je už známe, v druhom kole si v sobotu 29. júla vymenili domáce prostredie s Nitrou, následne sa predstavia v Senici, no a prvý domáci duel v tejto sezóne na už novom vyhrievanom trávniku odohrajú v sobotu 12. augusta, kedy od 18.30 hod. aj pred televíznymi kamerami RTVS privítajú vo východoslovenskom derby Tatran Prešov.

Michalovčania v „slovenskom Ríme“ nezačali najlepšie. Za domácich najskôr nepresne mierili Čanturišvili a aj Egho, no v piatej minúte priťukol Egho loptu za obranu Pekárovi a ten prekonal poľského brankára v službách MFK Zemplín Bieszczada - 1:0. V ďalších minútach síce mali zverenci trénera Antona Šoltisa loptu na svojich kopačkách viac, vo finálnej fáze im ale chýbal moment prekvapenia. Jakubecha v bráne domácich neohrozila v trinástej minúte strela Koscelníka, na druhej strane Pehlivan priehlavkom mieril tesne vedľa. Domáci mohli druhýkrát skórovať krátko po uplynutí dvadsiatej minúty. Strelec prvého gólu Pekár posunul loptu Čanturišvilimu, ten ale mieril iba do vybiehajúceho Bieszczada, následná Tóthová strela už išla nad. V 24. minúte sa michalovský brankár zaskvel opäť, keď vyboxoval gólovú strelu Egha. Následné minúty síce priniesli dobrý futbal, veľa vzruchu v šestnástkach sme ale nevideli. Až v 43. minúte po centri Milana Šimčáka ohrozil domácich Miroslav Božok, jeho hlavička ale tesne minula trnavskú bránu, o dve minúty neskôr po nacvičenom signály mieril Stanislav Danko nad a ukončil tak z michalovskej strany sterilný prvý polčas.

Spartaku vyšiel aj úvod druhého dejstva. Hneď po niekoľkých sekundách sa predral dopredu Čanturušvili, ktorý tiesnený Kavkom mieril nad michalovskú bránu. Pri jeho strele síce Bieszczad zasahovať nemusel, no v 52. minúte už áno a mal čo robiť, aby vyrazil loptu na rohový kop. V ďalších minútach dali o sebe vedieť aj Michalovčania, opäť ale boli sterilní v koncovke. Nič nevyťažili z troch rohových kopov v čase okolo hodiny hry, skóre sa nemenilo ani po Božokovom centri a hlavičke Bragina, následne ani po nepresnej strele Koscelníka a neujala sa ani strela Griča z hranice šestnástky. V poslednej desaťminútovke sa domáci už viac zamerali na ubránenie výsledku, aktivitu tak prenechali Zemplínčanom. Tí ale nedokázali prekonať obranný sval Spartaka. Navyše, mohli aj inkasovať, Tambeho ďalekonosnú strelu ale Bieszczad na dvakrát pokryl. To však nič nezmenilo na tesnom víťazstve trnavského Spartaka.

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)
Gól: 5. Pekár.
Žlté karty: 41. Godál - 8. Bragin, 33. Božok, 39. Koscelník, 86. Turik.
Rozhodovali: Marhefka - Slyško, Žákech.
Divákov: 2134.
FC SPARTAK: Jakubech - A. Kadlec, M. Tóth, Godál, Čonka - Pehlivan, Greššák - Jirka (74. Mihálik), Pekár (90.+ Hladík), Čanturišlivi - Egho (83. Tambe).
MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Sviarčinskij, Kavka, Šosták, Šimčák - Grič - Koscelník, Danko (68. Turik), Žofčák, Božok (74. Antonov) - Bragin.

Hlasy trénerov (zdroj: www.spartak.sk)
Nestor El Maestro (tréner FC Spartak Trnava): "Góly menia zápasy, výsledky a tiež psychiku. Ako povedal môj kolega, v úvode vytiahol fantastický zákrok Jakubech. Chceli sme vstúpiť veľmi agresívne, čo sa podarilo. Boli sme odmenení gólom. Po ňom sme odohrali výborný prvý polčas. Mohli sme pridať ďalšie góly. Druhé dejstvo sa opäť začalo šancou, ktorá mohla ukončiť zápas. Nestalo sa a následne to bolo pre nás mierne komplikované. Posledných 20 minút som bol trochu nervózny. Michalovce hrali dobre, kontrolovali stred poľa, v poslednej polhodine to nebolo z našej strany dobré. Hráči ukázali charakter a bojovnosť. Myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať. Som šťastný, že začíname s tromi bodmi."

Anton Šoltis (tréner Zemplín Michalovce): "Z Trnavy odchádzame smutní. Myslím si, že sme na bod siahali. Mohlo to byť veselšie. Škoda prvej nevyužitej príležitosti. Keby ju premeníme, možno by duel vyzeral inak. Naopak, domáci nás zo svojej prvej šance potrestali. Snažili sme sa, po hernej stránke to nebolo zlé. Chýbal nám však pokoj v koncovke. Po zmene strán bol súper vzadu dobre organizovaný, ťažko sme sa cez to presadzovali. Nevedeli sme sa dostať do finálnej fázy. Do budúcnosti musíme odstrániť veci, ktoré sme ponúkli protivníkovi. Najmä ľahké straty lôpt. Keď chceme uspieť, je potrebné dávať góly."



Uverejnené: 22.07.2017 20:52:02 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.