files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mužský florbal v Michalovciach znova ožíva

Po dvoch rokoch budú mať opäť zastúpenie v ligovej súťaži. V súčasnosti robia dobré meno michalovskému florbalu hlavne dievčatá Eastern Wings Michalovce, ktoré už druhý rok reprezentujú mesto v najvyššej Extralige. V nej v minulosti pôsobili aj muži FBK. Tí v premiérovej sezóne v najvyššej súťaži v roku 2013 obsadili predposledné trináste miesto a vypadli. Nezahrali si ale ani v prvej lige, hrali iba regionálnu druhú. Tú budú hrať aj tentoraz, keď sa po dvojročnej pauze prihlásili do druhej ligy skupina Stred a Východ.

Rok 2013 nebol pre michalovský mužský šport najlepší. V najvyšších Extraligách síce pôsobili v sezóne 2012/2013 až dva tímy – hádzanári HC winLand a florbalisti FBK Michalovce, no obom sa to stalo osudným, keďže po sezóne medzi slovenskou elitou skončili. Zatiaľ, čo mužská hádzaná sa ešte z dna neodrazila, florbal má to najhoršie zrejme za sebou. „Pomaly nám dorastajú naši nádejní mladíci. Rozhodli sme sa preto, že okrem juniorskej ligy s nimi budeme hrávať aj druhú ligu mužov,“ uviedol manažér FBK Michalovce Gerhard Puchír, podľa ktorého slov mužské družstvo povedie Tomáš Matina. „Čo sa týka kádra, budú v ňom minulosezónny dorastenci, ktorých doplnia najlepší hráči z Mestskej ligy. V tíme budú aj skúsení hráči, plus mladíci, takže by to mohlo fungovať.“

Druhá liga sa v minulej sezóne hrala turnajovým spôsobom. Podobným systémom by sa malo hrať aj tentoraz, lenže... „Ešte nie je nič isté. Uzávierka prihlášok je totiž až v závere augusta, takže ešte nevieme, aké mužstvá v nej budú štartovať a akým systémom sa bude hrať. Keďže však v súťaži účinkujú prevažne tímy zo stredu Slovenska, zrejme aj skoro všetky zápasy odohráme mimo nášho domovského stánku“ podotýka Gerhard Puchír. My len dodajme, že michalovský chlapčenský FBK bude mať v nasledujúcej sezóne tímy od prípravky až po starších žiakov. O ligové body budú bojovať juniori, ktorí si zahrajú regionálnu súťaž.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.07.2017 14:30:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.