files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania sa dočkali! Po deviatich mesiacoch konečne doma

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa dočkali! Ich deväťmesačné kočovanie spôsobené implementáciou vyhrievaného trávnika či kamerového a turniketového systému sa končí. V sobotu 12. augusta sa predstavia v ligovom zápase na domácom, už zrekonštruovanom trávniku. Konečne tak naplnia hlad michalovského fanúšika po ostrom ligovom zápase. Na premiéru si nemohli vybrať nič lepšie. V sobotu o 18.30 hod. totiž privítajú vo východoslovenskom derby Tatran Prešov, ktorý doma nezdolali štyri roky. Aj pred kamerami RTVS teda majú o ďalšiu motiváciou navyše! Pripíšu si s prvým domácim zápasom aj prvý tohtosezónny trojbodový zisk?

Doma po deviatich mesiacoch

Písala sa sobota 19. novembra. Michalovčania v chladnom počasí podľahli prekvapeniu jesene Podbrezovej 1:3. Nikto vtedy ani len nemohol tušiť, že to bude skoro na deväť mesiacov ich posledný domáci ligový zápas. O implementácii vyhrievaného trávnika sa už vedelo vtedy, no zmena projektu a vyhrievania z elektrického na plynové spôsobila dlhšiu pauzu od domáceho duelu, aká sa očakávala. Bez siedmych dní sa  v sobotu zastaví presne na deviatich mesiacoch! „Bola to fakt dlhá dobá a toho cestovania bolo naozaj dosť,“ rozhovoril sa pre náš portál tréner Michalovčanov MFK Zemplín, ktorý sa spolu so svojimi zverencami na domáci duel už veľmi teší. „Každý si uvedomuje, že to bude po dlhom čase náš prvý domáci duel. Po deviatich mesiacoch sa konečne predstavíme na domácom trávniku. Je to motivácia, no zároveň musíme byť aj ostražití, aby to nešlo až do premotivovanosti,“ pokračuje michalovský lodivod.

Vymažú nulu v kolonke víťazstiev?   

Zemplínčania neodštartovali svoju tretiu sezónu v najvyššej súťaži najlepšie. Zabodovali akurát v druhom kole v Nitre, kde remizovali 0:0, v prvom a treťom kole zaknihovali totožné prehry 0:1 v Trnave a Podbrezovej. S jedným bodom im tak patrí desiate miesto. Dva inkasované góly za tri zápasy, to je veľmi dobrá vizitka, horšie je to s koncovkou. Michalovčania gólovo mlčia v ligovom zápase, keď k tomu prirátame aj duel posledného kola lanskej sezóny na Pasienkoch (1:3), 304 minút. „Bez gólov sa vo futbale nevyhráva a my sme zatiaľ nestrelili ani jeden,“ povzdychol si Anton Šoltis, ktorý ale verí, že návrat na domáci trávnik prinesie Zemplínčanom aj pokoj v zakončení a pretrhnutie streleckých suchôt. „Nálada nám trochu vylepšil Slovnaft Cup a vysoké víťazstvo 7:2 v Bacúchu. Na druhej strane, išlo o piatoligistu, takže nám to velilo postúpiť. Chlapci si konečne zastrieľali a verím, že konečne našli tú streleckú pohodu. Dúfam, že ju v sobotu pretavia do minimálne o jedného gólu viac ako súper.“

Ukončia Michalovčania konečne gólový pôst?

Pozor na súperové brejky

Michalovčania v prvých troch kolách teda zaknihovali dve prehry a jednu remízu. Teraz veria, že s návratom na domáci trávnik po sobote zmizne aj nula v kolónke víťazstiev. „Aj keď to bude veľmi ťažké, pretože nás čaká derby zápas, urobíme všetko preto, aby sa tak stalo. Verím, že po sobote bude v kolónke našich víťazstiev svietiť jednotka,“ smeje sa kormidelník Michalovčanov. Ten ale na druhej strane zdvíha varovný prst pred prešovským Tatranom. „Šarišania“ síce na domácom trávniku v prvých troch kolách zaknihovali dve vysoké prehry so Slovanom (1:4) a Nitrou (0:4), no na druhej strane, v druhom kole zvíťazili na pôde majstra zo Žiliny 3:2 a to aj napriek tomu, že celý druhý polčas hrali o jedného hráča v poli menej! „Vieme o ich silných stránkach, ktorým sú rýchle kontry. Musíme si na to dať pozor, byť trpezliví a veriť, že tá šanca príde. Najideálnejší scenár by bol čím skôr skórovať, premeniť teda hneď prvú či druhú šancu. Nemôžeme sa ale nejako zblázniť a hnať sa dopredu. Musíme sa vyvarovať strát lôpt, ako aj chýb, na ktoré budú Prešovčania určite čakať,“ dodáva na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.08.2017 11:32:17 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.