files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trápenie v ofenzíve trvá aj naďalej, Zemplínčania opäť bez streleného gólu

Bez siedmich dní po deviatich mesiacoch sa pred vlastnými divákmi predstavili futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Premiéra na novom vyhrievanom trávniku im ale nevyšla. Vo východoslovenskom derby prehrali s Tatranom Prešovom 0:1, no ešte viac ako prehra mrzí ich sterilita v ofenzíve. Michalovčania najslabšiu defenzívu v lige príliš nepreverili. Na bránku vyslali akurát jednu strelu...

„Bez strelených gólov sa vyhrať nedá. Súper jeden dal, takže asi vyhral zaslúžene,“ povzdychol si na tlačovej konferencii tréner michalovského Anton Šoltis, ktorého zverenci sa v ligovom zápase netešili z gólu už 394 minút! „Neteší to nikoho z nás, ani mňa, ani hráčov. Musíme dať hlavy hore, pracovať s tým, čo máme. Nesmieme tomu podľahnúť a dať hlavy dole. Musíme stále myslieť pozitívne a veriť v to, že keď príde ten moment, chlapci sa gólovo presadia. Všetko je to v našich hlavách. Ja verím, že v ďalších zápasoch to konečne príde,“ pokračoval Anton Šoltis.  

Zdalo sa, že po sedemgólovej nádielke v pohárovom zápase na pôde Bacúcha sa mohla na michalovské kopačky vrátiť strelecká pohoda. Zápas s Prešovom ale ukázal, že ofenzíva je momentálne najväčším problémom Zemplínčanov. Na hrote sa nevie presadiť mladý Bragin, proti Prešovu sa nedarilo ani Kushtovi. Chýba hráč, ktorý by dodal potrebné skúsenosti a chladnokrvnosť v zakončení. „Všetci vieme, že nás v útoku tlačí topánka. Stále hľadáme hráča, ktorý by nám pomohol. Apelujem na vedenie klubu, no pohybovať sa môžeme iba v medziach, ktoré nám dovoľujú financie. Verí však, že sa niečo udeje a prinesieme nie jedného, ale dvoch či troch hráčov. Aj v zápase proti Prešovu ste mohli vidieť, že nám na hrote chýbajú skúsenosti. Chlapci sú síce šikovní, no skúsenosti nenahradíte ničím, len časom,“ zdôrazňuje michalovský lodivod. Okrem útočnej sterilnej fázy ale Michalovčania zlyhávali aj v strede poľa, odkiaľ neprišiel žiadny moment prekvapenia. „Máte pravdu! V prvom polčase chlapci neboli vo svojej koži. V druhom to už bolo lepšie, ale stále nám tam chýba moment prekvapenia. Bez toho sa nedá zdolať súpera, ktorý bol dnes dobre zorganizovaný a pripravený. Prešovčania vedeli, čo majú zakryť, to aj urobili a aj preto zvíťazili.“

Na rozdiel od Michalovčanov, ktorí v tejto sezóne v prvých štyroch kolách získali iba jeden bod za remízu 0:0 v Nitre, môžu byť v Prešove spokojnejší. Šarišania síce „doma“ v Poprade dvakrát vysoko prehrali a inkasovali až deväť gólov, no vonku sú stopercentní. Po prekvapujúcej výhre v Žiline (3:2) prišlo teraz cenné víťazstvo na Zemplíne. „Ono je to niekedy tak. Doma nám niekedy chýba ľahkosť. Je to ťažké, zvlášť pre nás, pretože nehráme na vlastnom štadióne, ale v Poprade. Vonku je naším cieľom dobre zavrieť svoju polovicu. Je to aj o tom, aký detail využijete. My sme dnes jednu šancu využili, takže sme spokojní,“ podotkol tréner Prešovčanov Miroslav Jantek.

Jeho zverenci mali dobré šance na strelenie gólu už v prvom dejstve. Najskôr mohol skórovať Issa, po ňom dvakrát Roland Černák. Práve odchovanec trebišovského futbalu bol hrdinom zápasu, keď v 53. minúte obišiel aj brankára Bieszczada a strelil jediný gól zápasu. „Ja som stále veril, že aj po tých nevyužitých šanciach v prvom polčase ešte nejaká príde. Je to niekedy aj o šťastí. Viem, aký potenciál majú moji hráči. Vidím ich v tréningovom procese a teda viem, na čo majú. Napríklad Rolo Černák v tréningu trafí deväť z desiatich. Príde majstrovský zápas a nepadne mu to. Som rád, že dnes mu to padlo do brány,“ dodal na záver tréner Šarišanov.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.08.2017 10:01:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.