files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stavebné práce idú podľa plánu, pokoročili vonku aj vo vnútri

Michalovský zimný štadión už od marca tohto roku prechádza dlho očakávanou rekonštrukciou, či ako by to chcel niekto počuť, dostavbou. Ako je známe, samospráva na to dostala dotáciu jeden milión eur od úradu vlády SR, na zvyšnú dostavbu si zobrala úver 850 000 eur. Z nich by malo byť 600 000 eur použitých už tento rok, zvyšných 250 000 eur do februára budúceho roka. Celá dostavba by sa mala dokončiť do konca tohto kalendárneho roka.

Od poslednej medializácie uplynuli už skoro dva mesiace, takže sme sa pýtali, čo sa od tej doby na „zimáku“ urobilo. „Stavebné práce idú podľa určeného harmonogramu. V posledných týždňoch či mesiacoch sa na zimnom štadióne zvonku ukončoval obvodový plášť, v ňom sa osadzovali okná, ďalej sa vybúralo zábradlie a terasa pred tribúnou B, kde sa takisto robila príprava pre izoláciu strešnej terasy,“ informovala nás hovorkyňa mesta Iveta Palečková. Samozrejme, stavebné práce pokračujú aj vo vnútri štadióna, kde sa „stavebná čata“ zamerala hlavne na strechu. „Realizované boli nátery podstrešnej konštrukcie, ako aj debnenie hlavnej strechy a oceľovej konštrukcie. Následne prišla na rad hlavná strecha štadióna, kde bol takisto uskutočnený náter, ktorý sa v týchto dňoch uskutoční aj pri oceľových konštrukciách. Ukončené je brúsenie stupňov pre sedadlá na tribúnach A a B a v týchto dňoch sa realizuje aj elektroinštalácia na oboch tribúnach, či výspravky stropov a stien na komunikačných priestoroch tribúny B a schodoch. Okrem toho sú zrealizované obklady a dlažby v hygienických zariadeniach pre verejnosť na tribúne A a B, elektroinštalácia a sadrokartónové pohľady,“ dodáva k stavbám vo vnútri štadióna hovorkyňa samosprávy.

Práce na zimnom štadióne sú v pokročilom štádiu

Mimochodom, mesto Michalovce sa uchádzalo aj o ďalšiu dotáciou od Vlády SR. Tá ale doteraz schválená nebola. „Mesto požiadalo o dotáciu z Ministerstva financií SR vo výške 300 tis. €, zatiaľ sme tieto finančné prostriedky nedostali,“ podotýka Iveta Palečková.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.08.2017 11:59:02 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.