files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po prvýkrát s dvoma tímami v Extralige

Michalovský mládežnícky hokejový klub HK Mládež Michalovce má pred sebou sezónu, akú ešte vo svojej histórii nemal. V najvyššej Extralige totiž bude mať až dvojnásobné zastúpenie. Okrem dorastencov, ktorí sa dobre uviedli vo svojej premiérovej sezóne v najvyššej súťaži a obsadili v nej solídne desiate miesto, budú v Extralige štartovať aj kadeti, ktorí si zase vybojovali postup z prvej ligy.

V príprave sa im darí

Všetky družstvá HK Mládež sa kvôli rekonštrukcii michalovského zimáku už od začiatku mesiaca podobne ako Dukla Ingema pripravujú v azyle vranovskej STD arény. „Je to trošku časovo a organizačne náročnejšie, no musíme to zvládnuť. Už sa nevieme dočkať, kedy po prvýkrát naše družstvá budú trénovať a hrať na vynovenom štadióne,“ podotýka manažér HK Mládež Michalovce Jozef Kužma. Všetky tímy už absolvovali aj niekoľko prípravných duelov. Výnimkou nie sú ani „Extraligisti“ dorastenci a kadeti. „Tieto dve družstvá na začiatku absolvovali herné sústredenie v Brezne, ktoré dopadlo na výbornú. Dorastenci dokázali vyhrať prípravné zápasy vo Zvolene či Banskej Bystrici, prednedávnom zdolali Prešov 4:0. Výkonnostný progres je vidno aj u kadetov, ktorí majú dôležitú úlohu, zachrániť Extraligu pre najbližšie generácie, ktoré nám vyrastajú. Keď si pozrieme posledný úspech ôsmakov na turnaji Chára Cup, bola by škoda, keby títo hráči budúci rok nehrali v najvyššej súťaži,“ dodáva Jozef Kužma, podľa ktorého slov budú mať vysoké ciele v tejto sezóne aj spomenutí ôsmaci.

Radoslav Mesaroš pôsobí v slovenskej dvadsiatke

O ich hráčov je záujem
Z michalovskej mládeže v posledných rokoch vychádza čoraz viac hráčov, ktorí sa následne uplatnia aj na Slovensku či dokonca vo svete. V lanskej sezóne ju dobre reprezentoval za veľkou mlákou Samuel Solenský, ktorý pôsobil v tímoch Johnstown Tomahawks (NAHL) a Youngstown Phantoms (USHL). V tíme Johnstown Tomahawks by mal pôsobiť aj v nasledujúcej sezóne. To však nie je všetko. V zahraničí by mali hrať aj ďalší dvaja hráči, ktorí prešli štruktúrami klubu. „Pavol Regenda, ktorý úspešne reprezentoval náš klub a mesto na ostatných majstrovstvách sveta do 18 rokov v Poprade a Spišskej Novej Vsi, bude v novej sezóne hrať vo švédskom Linkoppingu a Gabriel Vereš, ktorý bol druhým najproduktívnejším Slovákom v dorasteneckej Extralige (prvý bol Dominik Borov, taktiež hráč HK Mládež Michalovce), zase dostal ponuku z fínskej Saippy Lapperanta,“ hrdo poznamenal manažér HK Mládež Michalovce, ktorý následne dodáva. „Záujem je aj o našich ďalších hráčov. Radoslav Mesaroš bude pôsobiť v slovenskej dvadsiatke, o Dominika Verbického má záujem juniorka Slovana Bratislava a v najvyššej juniorskej súťaži by mali opäť pôsobiť aj brankári Tomáš Tkačik (HC Košice) a Vladimír Glosár, ktorý sa vlani stal s Nitrou majstrom Slovenska. V Nitre by mal chytať aj túto sezónu. Záujem je aj o ďalších našich hráčov pôsobiacich v juniorke, takže uvidíme, koho ešte posunieme vyššie. Je to myslím si veľmi pekná vizitka našich trénerov a konkrétne aj klubu HK Mládež.“

Peter Brendza



Uverejnené: 23.08.2017 11:30:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.