files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania chcú po dlhom čase naplno zabodovať aj doma

Po pretrhnutí streleckej smoly a prvom tohtosezónnom trojbodovom zábere chcú bodovať naplno aj pred vlastnými divákmi. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v minulom piatom fortunaligovom kole zvíťazili v Trenčíne (2:1) a na toto víťazstvo chcú nadviazať aj v sobotu, kedy o 19.00 hod. privítajú Zlaté Moravce. Budú to však mať veľmi ťažké. ViOn začal ligovú súťaž výborne a aktuálne mu patrí s deviatimi bodmi solídne štvrté miesto.

Zmeny v zostave pomohli
Po štyroch kolách, kedy získali Michalovčania iba jediný bod, sa tréner Šoltis rozhodol pred súbojom v Trenčíne pre zmeny v zostavy. Oproti nezdaru s Prešovom vymenil až päť postov, čo sa mu nakoniec vyplatilo. „Niečo sme urobiť museli. Som rád, že zmeny tímu prospeli a konečne sme vyhrali. V kádri máme 22 hráčov. Teraz sme sa rozhodli pre viaceré zmeny, ktoré pomohli. Mali sme síce aj šťastie, no to patrí k futbalu. Hlavná vec, že sme konečne skórovali, to bolo najdôležitejšie,“ uviedol tréner Michalovčanov Anton Šoltis.

Strelecká efektivita jeho zverencov bola pod hradom Matúša Čáka základom pre trojbodový zárez. Pri výhre 2:1 totiž z troch šancí využili dve, zatiaľ, čo v predchádzajúcich zápasoch aj keď mali gólových príležitostí viac, neskórovali ani raz. „Stále je to o nej. Vedeli sme, že súper bude silný a takisto aj to, že šancí veľa mať nebudeme. Je to len na hráčoch, ako s nimi naložia. Potrebovali sme efektivitu. Tú ale budeme potrebovať v každom jednom zápase, nielen v Trenčíne. Nemusíte mať v zápase veľa šancí, no potrebujete streliť gól. My sme ho dali, hneď na to pridali aj ďalší a zápas sa už vyvíjal inak,“ pokračoval Šoltis ešte k víťazstvu v Trenčíne. Mimochodom, je už nálada po výhre v Trenčíne lepšia? „Určite! Sebavedomie po takomto víťazstve stúpa. Čím viac bude víťazstiev, tým lepšia nálada v kolektíve. Ja verím, že zvýšené sebavedomie a efektivitu ukážeme aj v ďalších zápasoch, ktoré nás čakajú,“ dodáva Anton Šoltis.

Skúsený súper, ktorý chce hrať futbal
Na získané tri body budú chcieť „žlto-modrí“ nadviazať aj v sobotu doma proti Zlatým Moravciam. Pred vlastnými fanúšikmi totiž naposledy vyhrali ešte 5. novembra, kedy rozobrali práve ViOn 5:1. „To už je poriadne dlhý čas. Je na čase to zmeniť,“ podotýka lodivod MFK Zemplín, ktorý však zdvíha varovný prst. „Ide o súpera, ktorý sa počas leta výrazne posilnil, hlavne skúsenosťou. Snažia sa hrať futbal, čo by nám mohlo vyhovovať. Chceme jednoznačne vyhrať. Nebude to ľahké, ale ktorý zápas ľahký je. Motiváciou pre nás je aj to, že sme doma dlho nevyhrali. V sobotu to chceme zmeniť. Verím, že dáme o jeden gól viac ako súper a že to bude dobré.“

Peter Brendza



Uverejnené: 24.08.2017 13:42:28 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.