files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zaslúžene víťazstvo pri Laborci

Reparát po dvoch týždňoch im vyšiel na výbornú. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa pred štrnástimi dňami dušovali, že nový vyhrievaný trávnik, kvôli ktorého implementácii nehrali doma deväť mesiacov, pokrstia v zápase s Prešovom víťazstvom. Nestalo sa a po prehre 0:1 im ostali oči pre plač. Po dvoch týždňoch sa ale aj nový trávnik dočkal prvého víťazstva. „Šoltišovci“ na ňom zdolali ViOn Zlaté Moravce vo výbornom zápase 2:0 a nechávajú tak zabudnúť na zlý štart do súťaže. Po druhom víťazstve v rade sa posúvajú v tabuľke vyššie.

V živom zápase plnom šancí na oboch stranách, v ktorom obaja súperi chceli hrať predovšetkým futbal, dostali hostia dva razy prísne dvojité tresty. V osemnástej minúte nielenže prišli o motor stredu poľa Petra Orávika, no pri jeho ošetrovaní inkasovali aj otvárací gól z hlavy Koscelníka. To ale nebolo všetko. Krátko pred uplynutím hodiny hry videl druhú žltú kartu a teda aj červený trest ich kapitán Martin Chren, a hneď z následnej štandardnej situácie Igor Žofčák rozvlnil ich sieť po druhýkrát. „Boli to smolné momenty. Nezačali sme zle, myslím, že sme mali prvé minúty prevahu, no potom prišiel inkasovaný gól. Po polčase sme aj chceli niečo s výsledkom urobiť, nadýchli sme sa, no prišla červená karta a vzápätí aj druhý inkasovaný gól. Pri oboch góloch sme boli v oslabení. Pri takých situáciách musia lepšie zareagovať hráči na ihrisku, ťažko im dať rýchlo pokyn z lavičky. Domáci to ale urobili veľmi pekne, zvlášť druhý gól pri priamom kope, ktorý bol šikovne zahratý a nakoniec aj zakončený. Verím, že Peťo Orávik nebude mať vážne zranenie. Chlapcom slúži ku cti, že sa nevzdávali, no treba povedať, že Michalovce vyhrali zaslúžene,“ zdôraznil na pozápasovej tlačovej konferencii tréner FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble Juraj Jarábek.

Ten okrem kapitána Orávika v zápase prišiel aj o Ľubomíra Urgelu, ktorý takisto musel striedať pre zranenie. Mimochodom, oboch „odrovnal“ pri tvrdých, no férových súbojoch o loptu Miroslav Božok. „Aj som na neho kričal, že „Puki“ ty nás odstrelíš všetkých,“ smial sa tréner Jarábek, ktorý svojho bývalého zverenca z ničoho neviní. „To určite nie. Všetko vyplynulo z hry. Mirka Božoka poznám veľmi dobre a on určite nie je hráč, ktorý by takto odstavoval súperov,“ dodáva Juraj Jarábek.

Oveľa lepšie sa zápas hodnotil domácemu lodivodovi Antonovi Šoltisovi. Jeho zverenci síce začali opatrnejšie, no od prvého gólu prebrali iniciatívu a hlavne v prvom dejstve predviedli výborný výkon. Po druhom góle už zápas z rúk nepustili a na svoje konto si tak pripísali druhé víťazstvo v rade. Až je trochu ľúto, že prichádza reprezentačná pauza. „Ľúto - neľúto, musíme to akceptovať. My chceme bodovať v každom zápase, v každom chceme hrať na víťazstvo. V prvých štyroch kolách bolo možno vidno, že hľadáme optimálnu zostavu. Posledné dva zápasy sme to poskladali inak a vidíte, vyšlo to,“ podotýka tréner michalovského MFK Zemplín, ktorého „mančaft“ na domácej pôde naplno zabodoval po desiatich mesiacoch.

Šoltis sa vzápätí pustil do hodnotenia duelu. „Vstup sme chceli mať trošku iný. Po strele Miňa Šimčáka, ktorá síce išla desať metrov nad, to z nás všetko opadlo. Chlapci sa uvoľnili a začali predvádzať taký výkon, na aký majú. Prvý polčas bol z našej strany podľa mňa veľmi kvalitný. Okrem streleného gólu sme tam mali aj šance Žofčáka či Šimčáka,“ uviedol michalovský kormidelník, ktorý pochválil za výkon brankára Kiru. „Podržal nás vtedy, keď to bolo potrebné. Za stavu 1:0 chytil gólovú hlavičku Nikoliča a aj v druhom polčase súpera vychytal v čistej šanci. Samozrejme, ViOn hral ináč ako Prešov pred dvoma týždňami. Chcel hrať futbal, čo nám vyhovuje. Máme viac priestoru, nie ako vtedy, keď to súper zavrie. Myslím si, že dnes sme ukázali, že futbal hrať vieme a chlapcom treba za predvedený výkon poďakovať,“ dodáva Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.08.2017 09:29:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.