files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Extraligový nováčik s ambíciou pobiť sa o stred tabuľky

Už druhý rok po sebe Slovenský hokejový zväz okrem juniorských a dorasteneckých líg zastrešuje aj ligy kadetov, čiže deviatakov. V najvyššej Extralige štartuje dvanásť najlepších tímov z celého Slovenska. Vlani sa víťazom regionálnej súťaže Východ stali hráči HK Mládež Michalovce, ktorí si tak vybojovali postup do Extraligy. V nej má nováčik smelé ambície, určite sa chce vyhnúť bojom o záchranu. Veľa o cieľoch napovedia už prvé zápasy, ktoré Michalovčania odohrajú tento víkend. V piatok sa predstavia v Bratislave proti Slovanu, no a v nedeľu vo Vranove nad Topľou privítajú MŠK Púchov.


O príprave
Extraligový nováčik absolvoval dve fázy letnej prípravy. Prvú na suchu od mája do júna, druhú, už na ľade, začal 24. júla. Špecifickou bola tým, že ľad museli mladí Michalovčania využívať vo Vranove nad Topľou, pretože ich stánok je momentálne v rozsiahlej rekonštrukcii. „Príprava prebehla veľmi dobre. Relatívne skoro sme išli na ľad, kvitujem aj sústredenie na strednom Slovensku, kde sme odohrali prípravné súboje proti Zvolenu a Breznu. Chválim aj dochádzku na tréningy, ktorá bola perfektná. Okrem zápasov na strednom Slovensku sme odohrali prípravné súboje napríklad aj proti Košiciam a Trebišovu. S prípravou je spokojnosť,“ poznamenal tréner kadetského výberu Tibor Tartaľ.

O kádri a cieľoch
Tréner michalovských kadetov má momentálne príjemné starosti. V kádri má totiž až 28 hráčov, takže si má z čoho vyberať. „Budeme ešte robiť nejaké korektúry, pretože hráčov je veľa a chceme, aby každý pravidelne hrával. Čo sa týka sily kádra, uvidíme, čo nám povedia najbližšie zápasy. To, že sme v minulej sezóne postúpili do najvyššej súťaže neznamená, že teraz to pôjde všetko samo. Uvidíme, čo nám povedia prvé zápasy, ale ja si myslím, že tréningová morálka bola veľmi dobrá. Prípravné stretnutia ukázali, že sa nemusíme báť žiadneho súpera a že ako nováčik vôbec nemusíme byť v úlohe nejakého fackovacého panáka. Ja osobne predpokladám, že by sme sa mohli držať niekde v strede tabuľky a zabojovať aj o prvú šestku,“ podotýka Tibor Tatraľ, ktorý ciele tímu veľmi rozoberať nechcel. „Pozrite sa, je iba začiatok súťaže, takže ešte ani sami nevieme, čo môžeme očakávať. O nejakých cieľoch či ambíciách môžeme hovoriť trebárs po desiatom, jedenástom kole, kedy sa stretneme s každým tímom v súťaži. Až vtedy budeme mať reálny obraz o našej sile, teda to, na čo máme. Ako nováčik sa chceme vyhnúť boju o záchranu, no ako som povedal, myslím, že v sile družstva je pobiť sa aj o prvú šestku.“

O súťaži
Kadetská Extraliga bude aj vo svojom druhom roku fungovať v rovnakom systéme. Družstvá sa najskôr stretnú každý s každým, keď odohrajú dokopy 22 kôl a následne posledné dva tímy z jednotlivých regiónoch pôjdu do prvej ligy a v nadstavbovej časti Extraligy ich nahradia víťazi základných častí prvých líg. „Ja si myslím, že súťaž kadetov bola veľmi dobrým nápadom. Zväz urobil akúsi predprípravu pred dorasteneckou kategóriou. Je to dobré aj z hľadiska, že reprezentační tréneri pätnástky majú akýsi prehľad o jednotlivých hráčoch. Výborné je aj to, že Extraliga je celoslovenskou súťažou a chlapci si tak môžu merať sily so slovenskou špičkou v tejto kategórii. Pre našich chlapcov to bude niečo nové. Určite je Extraliga náročnejšou súťažou ako regionálna súťaž, ktorú sme hrali v minulej sezóne. Práve s tým sa musíme vysporiadať. Chceme sa v tabuľke držať čo najvyššie a posúvať sa k lepšiemu od zápasu k zápasu,“ dodáva na záver Tibor Tartaľ.


Program kadetov HK Mládež v extraligovej sezóne 2017/2018

KOLO DÁTUM DEŇ ZÁPAS
1. 1. september Piatok Slovan Bratislava - Michalovce
2. 3. september Nedeľa Michalovce - MŠK Púchov
3. 10. september Nedeľa HK Gladiators Trnava - Michalovce
4. 15. september Piatok Michalovce - HKM Zvolen
5. 17. september Nedeľa MHA Martin - Michalovce
6. 24. september Nedeľa Michalovce - HC 05 Banská Bystrica
7. 1. október Nedeľa MsHK Žilina - Michalovce
8. 8. október Nedeľa Michalovce - HK ŠKP Poprad
9. 15. október Nedeľa HC Košice - Michalovce
10. 22. október Nedeľa HK Spišská Nová Ves - Michalovce
11. 29. október Nedeľa Michalovce - HK Dukla Trenčín
12. 1. november Streda Michalovce - Slovan Bratislava
13. 5. november Nedeľa MŠK Púchov - Michalovce
14. 12. november Nedeľa Michalovce - HK Gladiators Trnava
15. 17. november Piatok HKM Zvolen - Michalovce
16. 19. november Nedeľa Michalovce - MHA Martin
17. 26. november Nedeľa HC 05 Banská Bystrica - Michalovce
18. 3. december Nedeľa Michalovce - MsHK Žilina
19. 10. december Nedeľa HK ŠKP Poprad - Michalovce
20. 17. december Nedeľa Michalovce - HC Košice
21. 23. december Sobota Michalovce - HK Spišská Nová Ves
22. 6. január Sobota HK Dukla Trenčín - Michalovce

Peter Brendza



Uverejnené: 31.08.2017 13:16:12 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.