files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V stredu štart St. Nicolaus ligy, Dukla na úvod v Topoľčanoch

Prvým kolom štartuje v stredu 13. septembra prvá hokejová liga, ktorá v sezóne 2017/2018 ponesie názov St. Nicolaus I. hokejová liga. Tradičným účastníkom je aj michalovská Dukla. Tá už pod novým názvom HK Dukla Ingema Michalovce bude hrať v druhej najvyššej súťaži po desiatykrát v rade.


Aj keď súťaž oficiálne štartuje v stredu, Michalovčania už majú za sebou jeden zápas. Vo vranovskej STD aréne, kde budú hrávať domáce zápasy až do času, kedy nebude hotový ich domovský stánok prechádzajúci v súčasnosti rozsiahlou rekonštrukciou, minulý piatok privítali vo vloženom zápase slovenskú dvadsiatku. Mladíci favoritovi poriadne vzdorovali a nakoniec padli až po predĺžení, keď prehrali 4:5. „Bol to pre nás veľmi ťažký zápas na úvod. Mladíci boli veľmi nepríjemní. Bol ich celý ľad, hrali typický mladícky, drzý hokej. Chceli sme vyhrať v riadnom hracom čase, no vzhľadom na priebeh duelu, keď sme prehrávali 0:1 aj 2:3, musíme byť spokojní aj s dvoma bodmi,“ uviedol na margo úvodného súťažného duelu Dukly Ingema v sezóne jej útočník Ľuboš Fajčák.


Zemplínčania tak odštartovali sezónu lepšie ako tú lanskú, kedy hneď na úvod prekvapili dvoma domácimi prehrami. V stredu ich čaká už ostrý štart s ligovými súpermi. Na úvod sa predstavia na „horúcom“ ľade Topoľčian, odkiaľ v minulosti veľakrát body nenosili. „Ja si myslím, že liga bude túto sezónu kvalitnejšia. Silným súperom opäť budú tak náš prvý protivník Topoľčany, ale aj Skalica, Prešov či obaja nováčikovia Dubnica nad Váhom a Bratislava. Sami sme sa v minulej sezóne presvedčili, že nemôžeme podceniť ani ďalšie tímy, takže do každého zápasu musíme vstupovať plne koncentrovaní,“ podotýka Ľuboš Fajčák, ktorý sa následne vyjadril aj k sile stredajšieho protivníka. „Mali veľmi dobrú prípravu. Tuším, že iba raz v nej prehrali, čo dokazuje, že poskladali dobré mužstvo. Čo sa týka kádra, ten je už dlhšie pohromade, takže jednotlivé formácie sú zohraté. Keď tam chceme bodovať, musíme aj dobre brániť svoje pásmo. Päť strelených gólov, ako sme dali dvadsiatke je v poriadku, no štyri inkasované je dosť veľa. Preto sa musíme zlepšiť v defenzíve. Keď budeme hrať zodpovedne zozadu, verím, že nejaké góly dáme a v Topoľčanoch môžeme takto uspieť. Očakávam ale veľmi ťažký duel,“ dodáva na záver odchovanec michalovského hokeja.

Žreb prvého kola St. Nicolaus I. ligy
HK Skalica - Prešov Penguins (17.00 hod.)
HK Spišská Nová Ves - HC Mikron Nové Zámky B (17.00 hod.)
MHK Dubnica nad Váhom - HK Trnava (18.00 hod.)
HC Topoľčany - HK Dukla Ingema Michalovce (18.00 hod.)
HC OSMOS Bratislava - HK 95 Považská Bystrica (18.30 hod.)

Peter Brendza



Uverejnené: 12.09.2017 14:23:20 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.