files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania zvládli senickú prekážku, teraz ich čaká belasá výzva

Pri Laborci videli diváci v sobotu opäť zaujímavé futbalové divadlo. Nebolo to celkom o ofenzívnej aktivite Michalovčanov, ani o senickom betóne, o ktorom sa hovorilo pred samotným stretnutím. Posledný tím tabuľky totiž v Michalovciach podal sympatický výkon a ukázal, že po výmene trénera môže ísť výkonnostne hore. Na druhej strane, Michalovčania zaknihovali po výhre 2:1 dôležité tri body. Na osem bodov totiž odskočili posledným Záhorákom, ktorí ani v ôsmom ligovom zápase tejto sezóny neokúsili ako chutí výhra.

Seničanom k premiérovým trom bodom nepomohla ani trénerská zmena. Na výkone tímu ale bolo vidno, že nová metla vedená skúseným Ladislavom Hudecom časom môže vyzametať aj víťazstvá. Najskôr sa ale musí mužstvo pozviechať zo psychologického hľadiska. „To je úloha trénera. Keď sa darí, je všetko v poriadku, no keď sa nedarí, musíte byť učiteľ, psychológ, kamarát, proste všetko. To, v akom stave Senica je sa vie už od minulej jari. Našou úlohou je niečo zmeniť. Už pred zápasom som chlapcom povedal, že vy ste neprehrali okrem dvoch zápasov o veľa, vy ste prehrali iba o gól," skonštatoval po štvrtej jednogólovej prehre v tejto sezóne tréner FK Senica Ladislav Hudec a následne dodal. "Keď chceme uspieť, nemôžeme robiť chyby a my sme ich urobili. Pred druhým gólom sme nepokryli súperovho útočníka a ten to hneď využil. To ma mrzí, pretože za stavu 1:1 sme do vedenie mohli ísť aj my,“

Jeho zverenci v Michalovciach neukázali iba defenzívu, snažili sa aj vpredu. Už v prvom polčase mal dvakrát gól na kopačkách mladý útočník Filip Ďuriš. „Zoberte si, kde doteraz Filip hrával. Hral za juniorku Slovana, kde ako mi povedal, trénovali siedmi, či ôsmi. Je to všetko o skúsenostiach. Zoberte si napríklad stred poľa. Michalovčania mali Žofčáka, my mladíkov Krča a Sarpeia. Chýbajúce skúsenosti bolo na ihrisku vidieť. Na druhej strane, práve na tom môžeme stavať, že mladíci ukázali, že niečo z nich byť môže,“ pokračoval Ladislav Hudec, ktorý pred niekoľkými dňami nahradil na lavičke Záhorákov Ivana Vrabca.

Zdá sa, že oveľa menšie starosti začína mať michalovský lodivod Anton Šoltis. Jeho zverenci sa od úvodných kôl borili s koncovkou, prvýkrát skórovali až v piatom kole. Odvtedy ale skórujú v každom zápase a v dvoch sa dokonca trafil do čierneho jeden hráč až dvakrát. V spomenutom piatom kole to bol Martin Koscelník, teraz proti Senici nová akvizícia v kádri, ghanský útočník Sadam Sulley. Ten ukázal vo svojej hre prvky, ktoré michalovskej ofenzíve chýbali. „Práve toto sme potrebovali od prvého kola. Sadam mal možnosti už v Ružomberku, keby ich dal, je to iný zápas. Teraz mal dve možnosti a obe rutinérsky premenil. Boli to veľmi ťažké situácie, no je na ňom vidno, že góly dávať vie. Veríme, že mu to vydrží čo najviac, pretože mužstvo takýto typ hráča potrebuje," poznamenal michalovský lodivod. Našiel konečne strelca, po ktorom volá možno od začiatku jarnej časti minulej sezóny? Je to iba prvý zápas. Ja však verím, že to takto môže byť,“  s úsmevom na perách podotýka Anton Šoltis.

Michalovčania tak majú za sebou úspešný anglický týždeň. Najskôr v stredu zvíťazili 4:0 v Poltári, kde odohrali súboj tretieho kola Slovnaft Cupu, v sobotu si zase v šesťbodovom dueli pripísali dôležité víťazstvo. Ešte ťažší anglický týždeň ich čaká teraz. V utorok sa predstavia na Pasienkoch proti bratislavskému Slovanu, ktorý v tejto sezóne v lige ešte neokúsil prehru, v nedeľu zase privítajú v tradičnom čase od 19.00 hod. rozbehnutú Dunajskú Stredu. „Sú to veľmi ťažkí súperi. Našou hlavnou úlohou je dobre zregenerovať, pretože na niektorých už bolo vidno, že toho majú plné zuby. Káder nemáme príliš široký, takže veľké zmeny nebudú. Anglické týždne sú veľmi ťažké. Slovenskí hráči ich totiž neznášajú najlepšie. Lepšie je síce pravidelne hrávať, no takýto nahustený program je veľmi ťažký,“ dodáva tréner MFK Zemplín Michalovce.   

Peter Brendza



Uverejnené: 18.09.2017 21:16:38 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.