files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Malometrážne byty sa zmenia na nepoznanie

V týchto dňoch začali rekonštrukčné práce na Ulici obrancov mieru. Nájomcovia mestských malometrážnych bytov a nie domova dôchodcov, ako si to mnohí mýlia, budú mať okrem nových plastových okien aj balkónov, novej fasády, aj nových susedov. Na pôvodnom objekte totiž vyrastie nadstavba.

 
Mesto realizátorom

Keďže ide o mestské byty, celú rekonštrukciu spojenú s nákladmi riadi mesto. Podľa výmeru prác, poskytnutého z mestského úradu, ide prakticky o rekonštrukciu celého vonkajška bytovky, ktorú si mnoho Michalovčanov už roky zamieňa za domov dôchodcov, dnes už po novom, domov sociálnych služieb. K stavebným úpravám, ktoré sa realizujú na tejto stavbe patrí vybúranie jestvujúcich drevených loggií. Tieto steny budú nahradené murovanou stenou, do ktorej sa osadia plastové okná a balkónové dvere. Výmena drevených okien v izbách, vstupných zasklených stien a protipožiarnych vnútorných stien. Výmena zábradlí balkónov,  úprava ich podláh a celkové zateplenie fasády. Navyše plánuje sa aj nadstavba v podobe 30-tich malometrážnych bytov nad už jestvujúcimi objektmi.

Nový šat

„Účelom týchto prác je vylepšenie tepelno - technických vlastností celej stavby, ktoré prinesie úspory na spotrebe tepla. Nakoľko plastové konštrukcie spĺňajú v oveľa väčšej miere aj hygienické požiadavky na hluk a zároveň ich údržba je oveľa jednoduchšia, ich výmena prispeje aj k skvalitneniu života nájomníkov“, dozvedáme sa od hovorkyne primátora a mestského úradu, Ivety Palečkovej. Rozpočet na zrealizovanie celého projektu je 1 879 000 €. Časť z finančných prostriedkov pôjde z vlastných zdrojov mesta (332 tisíc €) zvyšok si mesto požičalo. Nájomníkov teší, že celý dom bude mať novú tvár.
                                   Michal Demko



Uverejnené: 07.07.2010 14:06:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.