files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prázdne upršané Pasienky svedkom prekvapenia neboli

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce absolvujú tento týždeň už druhý anglický. Zatiaľ, čo ten minulý zvládli po dvoch výhrach na jednotku, v tomto už neprekvapili. Na Pasienkoch utrpeli so Slovanom Bratislava štvrtú rovnakú prehru 1:3 v rade a belasým tak nielenže nepripravili prvú tohtosezónnu porážku, ale „pomohli“ im aj na čelo fortunaligovej tabuľky.

Podľa Antona Šoltisa jeho zverenci na bratislavský Slovan ešte nevyzreli (foto šk slovan bratislava)

Utorkový večerný duel sa hral v jednoznačnej réžii Slovanistov. Tí si od prvej minúty vypracovali územnú prevahu, ktorú ale dlho nevedeli pretaviť v úvodný gól. Keď sa už zdalo, že prvý polčas skončí bezgólovou remízou, prišla dlhá lopta Filipa Hološka za obranu a presná koncovka kanoniera Jakuba Mareša, ktorý odklial čaro dovtedy bezchybného brankára MFK Bieszczada. „Je to škoda, pretože túto situáciu sme už mohli zvládnuť a súper by išiel do druhého polčasu nervóznejší. Dovtedy mal prevahu, mal niekoľko šancí, no prvé dejstvo sme už ustáť mohli,“ poznamenal na margo zrejme rozhodujúceho momentu zápasu tréner Zemplínčanov Anton Šoltis. „Urobili sme chybičku, za ktorú nás súper potrestal. Paradoxne, nepotrestal väčšie chyby, ktoré sme v tomto dejstve urobili. Ukázala sa ale skúsenosť jeho hráčov, ktorí vedia potrestať aj najmenšie zaváhanie,“ pokračoval michalovský lodivod.

Ten tesne po zápase avizoval, že si rád pozrie situáciu pred úvodným gólom, pretože tá poriadne zaváňala ofsajdom. Z nášho pohľadu nebol v tomto smere „čistý“ ani druhý gól Filipa Hološka. „Tvrdil som to aj ja, lenže po vzhliadnutí záznamu musím dať za pravdu rozhodcom. Ofsajdy to neboli,“ podotýka Anton Šoltis, pod ktorého vedením prehrali Michalovčania na Pasienkoch už štvrtý ligový duel rovnakým výsledkom – 1:3. „Je to trošku zvláštne. Musíme ale pravdivo povedať, na bratislavský Slovan sme ešte nedorástli. Z našej strany bolo vidieť až príliš veľa rešpektu. Veľmi ľahko sme strácali lopty. Práve v týchto veciach sa musíme zlepšiť. Keď chcete uspieť so Slovanom Bratislava, musíte podať stopercentný výkon a nerobiť chyby. To sme tentoraz nezvládli, no to neznamená, že v ďalších dueloch proti belasým sa o to nepokúsime. Verím, že na jar ich v domácom prostredí potrápime viac,“ dodal ešte k utorkovému zápasu michalovský kormidelník.

O dueli na Pasienkoch sa už druhý deň píše a hovorí v médiách. Nie však o výkone aktérov na ihrisku, ale o prázdnych tribúnach. Zápas, ktorý vysielala aj televízia 213, si totiž pozrelo iba 295 skalných priaznivcov. „A neviem, či ich ešte nebolo menej,“ poznamenáva Anton Šoltis. Práve jeho zverenci sú v tomto smere rekordérom. Ich zápas z lanskej jarnej časti s Ružomberkom, ktorý sa hral na neutrálnej pôde v Žiline, si totiž pozrelo iba 150 divákov. „Treba sa zamyslieť nad tým, pre koho sa futbal hrá. Nemalo to atmosféru, nemalo to emóciu, skôr mi to pripomínalo prípravný duel. Prispelo k tomu viacero faktorov. Hralo sa v utorok večer, bol to televízny prenos, svoje zohralo aj nepriaznivé daždivé počasie. My sme niečo podobné zažili v Žiline s Ružomberkom. Tiež vtedy chýbala atmosféra, ktorá hráčom pomáha vypnúť sa k lepším výkonom. Je jedno, či hráte na Slovane alebo niekde inde, keď vidíte na tribúne divákov, hrá sa vám oveľa lepšie,“ pokračoval michalovský lodivod.

Zápas Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce sledovalo iba 295 platicich divákov

Michalovčania sa po prehre so Slovanom Bratislava opäť predstavia cez víkend doma a opäť ich čaká náročný súper. Tentoraz nie v sobotu, ale až v nedeľu o 19.00 hod. privítajú rozbehnutú Dunajskú Stredu. Tá odštartovala súťaž viac ako dobre. Po deviatich kolách má DAC na svojom konte iba jedinú prehru a s osemnástimi bodmi mu patrí veľmi dobré štvrté miesto. „Dunajská Streda má veľmi dobrú fazónu. Prehrala akurát v Nitre, dokázala vyhrať v Trenčíne, Zlatých Moravciach, remizovať na Slovane, doma zdolať Žilinu. Očakávam teda veľmi ťažký zápas,“ podotkol Anton Šoltis a vzápätí dodal. „Majú bleskurýchle kontry, na ktoré si musíme dať pozor. A čo by na nich malo platiť? Musíme hrať agresívne a hlavne musíme byť efektívni. Verím, že to zvládneme a budeme úspešní. Takisto verím, že aj napriek tomu, že hráme v nedeľu, divák si cestu na štadión nájde a pomôže nám k dobrému výsledku.“

Peter Brendza



Uverejnené: 21.09.2017 21:31:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.