files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčanom ukázal futbal horšiu tvár

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce tretie domáce víťazstvo v rade nezaknihovali. Proti totiž bola Dunajská Streda. Tá síce od jedenástej minúty prehrávala po góle Sadama Sulleya, no po michalovských chybách sa jej podarilo nielenže vyrovnať, ale aj získať pri Laborci tri body. DAC 1904 skóroval krátko pred uplynutím prvého polčasu, keď Pačinda zachytil malú domov Carilla, no a o tom, že všetky tri body putovali na Žitný Ostrov rozhodol dvadsať minút pred koncom krásnou krížnou strelou Davis.

Michalovčania rozhodne spokojní s prehrou neboli. Na ihrisku totiž nechali všetko a minimálne bod si za predvedený výkon rozhodne zaslúžili. „Futbal nám ukázal horšiu tvár,“ rozhovoril sa na tlačovej konferencii tréner MFK Zemplín Anton Šoltis, ktorého mrzeli hlavne „darčeky“ súperovi pri jeho góloch. „Keď ponúknete také šance, takému tímu, ako je Dunajská Streda, nemôžete čakať, že vyhráte. Svojím zverencom nemám čo vytýkať. Do zápasu dali srdce, motiváciu, dali do toho proste všetko. Išli sme do vedenia, škoda, že sme ho neudržali až do konca prvého polčasu. Nebolo nám súdene streliť druhý gól. Myslím si však, že zápasu by viac svedčala remíza. Futbal sa ale hrá na góly, súper dal o jeden viac, takže vyhral,“ pokračoval Anton Šoltis.

Domáci futbalisti začali výborne. Najskôr ustáli tri súperove štandardky a potom udreli Sulleyom, pre ktorého to bol už tretí gól v drese MFK Zemplín. Následne ale prišli chyby v defenzíve. Božokovu a Sviarčinského ešte Lukáš Čmelík nepotrestal, no Carillovu nepodarenú malú domov už Pačinda áno. „To isté ako Carillo chvíľu pred ním urobil aj Miro Božok. Chlapci to nechceli odvrátiť niekde na tribúnu, chceli to riešiť futbalovo, čo sa nakoniec nevyplatilo. Niekedy je v jednoduchosti krása. Mohli to teda riešiť jednoduchšie. Zápasy niekedy rozhodujú aj maličkosti. Dunajská Streda si nevypracovala nejakú extra gólovú šancu, tie sme im darovali my,“ pokračoval ešte k zápasu tréner domáceho tímu Anton Šoltis.

Sklamaný bol aj stopér Peter Kavka. „Futbal k nám určite nebol spravodlivý. Nezaslúžili sme si prehrať. Je to pre nás nešťastná prehra, musíme ale dať hore hlavy a ísť ďalej,“ skonštatoval šéf michalovskej defenzívy. Tá v prvom polčase urobila tri chyby, ktoré mohla Dunajská Streda využiť na skórovanie. Nakoniec jej hráči naložili najlepšie až s treťou, tesne pred koncom prvého dejstva. „Takéto veci sa niekedy stávajú. Nemôžeme sa ich ale dopúšťať, pretože tým sme súperovi ponúkli góly ako na podnose. Tréner na nás cez prestávku síce za to nekričal, no vravel, že si v druhom polčase na tie malé domov máme dať pozor,“ podotkol odchovanec košického futbalu v službách michalovského MFK Zemplín, ktorého tesná prehra 1:2 veľmi mrzela. „Jasné, že to mrzí, keď prehráte po dvoch takýchto góloch. Ten prvý prišiel po našej chyby, druhý som takto trafiť asi ešte nevidel,“ dodal na záver Peter Kavka.

Zemplínčania svojimi chybami v obrane poriadne zavarili brankárovi Matúšovi Kirovi. Ten dvakrát ešte stihol zachrániť pri šanci Čmelíka, no v závere prvého dejstva už nestačil na kiks španielskeho stopéra Carilla. „Zápas sa nehodnotí najlepšie, pretože sme si góly dali prakticky sami. Keby sme nedostali gól krátko pred koncom prvého polčasu, zápas sa určite vyvíja inak a výsledok by bol podľa mňa iný,“ podotkol po zápase michalovský brankár, ktorý sa však na svojich spoluhráčov za chyby nehneval. „Prehrali sme svojimi hlúpymi chybami. Musíme zdvihnúť hlavy a ísť ďalej. Teraz nám šťastie neprialo, v ďalších zápasoch to možno bude naopak.“

Peter Brendza



Uverejnené: 25.09.2017 19:54:05 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.