files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nová basketbalová sezóna predo dvermi

Ako po minulé roky aj tento rok pred sezónou absolvovali hráči 1.BK Michalovce kvalitný kemp v Srbskom Zlatibore. Tento krát to boli hráči juniorského družstva. Letná príprava družstiev kadetov a mladších žiakov odštartovala 1.augusta. Mladší mini žiaci a kadeti začali prípravu od 21.augusta. V rámci tohtoročnej prípravy sa chlapci zúčastnili Michalovského streetballu, ktorý ale prebehol v mini prevedení len pre klubové družstvá 1.BK Michalovce. Ďalej hráči pripravovali v domácich podmienkach a v septembri odohrajú niekoľko prípravných zápasov. 15.9. sa žiaci predstavili v Humennom, keď porazili domácich 57:23, ale prehrali s Aboviou Košice 29:53.

Väčšina majstrovských súťaži odštartuje až v októbri tohto roku, keď sa v celoslovenskej súťaže DL Juniori predstaví družstvo juniorov. V súťaži bude 13 družstiev a bude sa hrať systémom každý s každým. Orli začínajú v polovici októbra v Leviciach a B.Bystrici. V družstve budú hosťovať z Humenného Daniel Gavaľa a Vlado Tkáč. Tiež pribudol Goran Unkovič a Boris Chačlarian. V prvej juniorskej sezóne bude cieľom prenesenie kvalitného tréningového procesu do zápasov. Získanie skúsenosti a po fyzickej stránke sa čo najrýchlejšie etablovať v súťaži. Kompletné vyžrebovanie všetkých kategórií nájdete na našej stránke www.1bkmi.sk v článku ktorý uverejníme pred prvým domácim zápasom.

V kategóriách žiakov a mladších mini žiakov sa začína v regionálnej súťaži skupiny východ s možnosťou postúpiť na Majstrovstvá SR danej vekovej kategórie. S družstvom žiakov je cieľom podávať vyrovnané výkony počas celej súťaže a napraviť si hrou i výsledkom nepodarenú minulú sezónu. Mladší mini žiaci budú prvým rokov v súťaži  a prioritou bude a v zápasoch zbierať skúsenosti. Dôraz budeme upierať na pohyb a radosť z hry. Tiež budeme pracovať na doplnení družstva o hráčov najmä ročníka 2007. Prípravka sa od novembra zapojí do súťaže Turnaja Nádejí. Kadeti budú trénovať a zatiaľ nebudú hrať súťaž.    

V klube aktuálne zastrešujeme pred novou sezónou viac ako 70 detí. Novinkou v klube je návrat bývalého hráča Lukáša Jägera, ktorý ukončil štúdium UPJŠ v Prešove v odbore učiteľstvo telesnej výchovy. Bude pôsobiť ako učiteľ v základnej škole v Budkovciach, kde tiež bude viesť basketbalový krúžok. Zároveň bude pracovať v klube ako tréner mládeže a posila pri krúžkoch basketbalu na základných školách v Michalovciach. Klub stále pokračuje v podpore rozvoju basketbalu v meste. Znova sme investovali do zlepšenia podmienok novými basketbalovými košmi (bočné steny) aj na mini basketbal na ZŠ na ul.  J.A.Komenského. Veríme, že dobrou správou bude zmena pôsobiska nášho odchovanca Romana Skvašika, keď bude pokračovať v extraligovej Žiline. Veríme, že po zastávke vo Svite a hosťovaní Nitre to bude lepšia sezóna s dostatočným počtom minút. Keďže najmä vo Svite aj napriek prísľubom pre mladých hráčov dostal minimálny priestor. Pre záujemcov a rodičov oznamujeme možnosť prihlásiť na basketbal a viac informácii nájdete na www.1bkmi.sk v sekcii PRIHLÁS SA.

1. bk michalovce



Uverejnené: 02.10.2017 12:56:01 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.