files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ihnačák v Dukle skončil, novým lodivodom Miroslav Chudý

Nepresvedčivé výkony michalovskej Dukly majú za sebou prvé obete. Dukla Ingema je síce aktuálne na treťom mieste v tabuľke, tretia porážka na ľade súpera v rade ale spôsobila zmenu v realizačnom tíme. Na poste hlavného trénera po deviatich kolách končí Miroslav Ihnačák a takisto aj jeho asistent Ján Vodila. Jeho nástupcom sa stal Miroslav Chudý, ktorý sa tak po Nových Zámkoch a Detve pokúsi vyhrať prvú ligu aj pre Michalovce. Skúsený lodivod povedie družstvo už v stredajšom súboji s HC OSMOS Bratislava (17.30 hod.).

Viac o dôvodoch ukončenia zmluvy s oboma trénermi povedal pre oficiálnu stránku klubu prezident Dukly Martin Burinský. „S dvojicou Miroslav Ihnačák - Ján Vodila sme ukončili spoluprácu po vzájomnej dohode. S Miroslavom Chudým sme podpísali kontrakt do konca sezóny. Našim tohtosezónnym cieľom je účasť v baráži o najvyššiu súťaž, k čomu by nám skúsenosti Miroslava Chudého mali pomôcť. V predchádzajúcich dvoch ročníkoch prvej ligy sa mu podarilo prebojovať sa do baráže s Novými Zámkami i Detvou,“ povedal prezident HK Dukla Ingema Martin Burinský. Zmeny sa týkajú aj kádra. Už niekoľko zápasov chýba v zostave Rastislav Gašpar, ktorý sa už v zostave neobjaví. „Aj s ním sme sa dohodli na ukončení spolupráce. Na druhej strane, do tréningového procesu sa už zapojil Ivan Fedorko, ktorý by mal hrať už v stredu proti Bratislave,“ dodáva k zmenám v kádri prezident HK Dukla Ingema.

Skúsený lodivod povedie tím už v stredajšom súboji s HC OSMOS Bratislava. „Do Michaloviec ma zlákali predovšetkým ambície klubu. Páči sa mi dlhodobá vízia, rád pomôžem pri jej napĺňaní. V tejto sezóne chce byť Dukla Ingema v baráži, čo znamená, že sa musí prebojovať do finále prvej ligy. Momentálne je situácia sťažená tým, že sa tím pripravuje a hrá v neďalekom Vranove nad Topľom. Fanúšikovia by si na zrekonštruovanom štadióne v Michalovciach, kam by sme sa mohli vrátiť do konca roka, zaslúžili vidieť barážové súboje,“ cituje stránku klubu nového trénera Miroslava Chudého, ktorý následne dodáva. „Viacerých chalanov som v minulosti viedol, mnohých poznám z duelov, v ktorých boli súperi môjho tímu. O kvalite mužstva nám veľa napovedia nasledujúce zápasy, nielen s Bratislavou, ale aj s Topoľčanmi a Skalicou, teda našimi súpermi v boji o hornú polovicu tabuľky.“

Kto je Miroslav Chudý

54-ročný rodák z Krupiny naposledy viedol tipsportligového nováčika HC 07 Detva, kde však na prelome septembra a októbra skončil kvôli nelichotivému postaveniu v tabuľke a neuspokojivým výsledkom. V minulosti zaznamenal úspešné obdobie v Banskej Bystrici, kedy sa s tímom v ročníku 2014/15 prebojoval až do finále, v ktorom nestačil na majstrovské Košice. Následne jeho kroky viedli do Nových Zámkov, s ktorými zakončil základnú časť prvej ligy na druhom mieste, vyhral finále aj baráž a výraznou mierou sa tak pričinil o historicky postup klubu do najvyššej súťaže. O rovnaký úspech sa postaral aj v lanskej sezóne, kedy s Detvou vyhral prvú ligu. V následnej baráži síce jeho zverencom utiekla miestenka do najvyššej súťaže v poslednom kole, no po odstúpení Martina sa do Tipsportligy dostala aj jeho Detva. Miroslav Chudý je teda trénerom, ktorý vyhral prvú ligu dvakrát po sebe. Podarí sa mu to aj do tretice?

Doterajší tréneri HK Dukla od jej návratu do prvej ligy
Sezóna 2008/2009: Jozef Šechný st. (1. - 4. kolo), Peter Mihaľo (5. - 28. kolo), Dušan Kapusta (od 28. kola).
Sezóna 2009/2010: Dušan Kapusta (1. - 21. kolo), Branislav Kohutiar (od 22. kola).
Sezóna 2010/2011: Branislav Kohutiar (1. - 5. kolo), Peter Bohunický (6. - 19. kolo), Ján Faith (od 20. kola).
Sezóna 2011/2012: Miroslav Ihnačák (1. - 11. kolo), Branislav Okuliar (12. kolo - 8. kolo nadstavba), Ján Vodila (od 9. nadstavbového kola).
Sezóna 2012/2013: Miroslav Ihnačák, Peter Mihaľo (zastupoval Miroslava Ihnačáka v dobe, keď mal zdravotné problémy).
Sezóna 2013/2014: Marián Horváth (1. - 14. kolo), Peter Tirpák (15. - 17. kolo, na papieri bol trénerom Štefan Tóth), Ladislav Spišiak (18. - 36. kolo), Peter Tirpák (od 37. kola, na papieri bol trénerom Štefan Tóth).
Sezóna 2014/2015: Milan Staš (1. - 38. kolo), Štefan Tóth (na tréningovom procese sa podieľali aj Richard Šechný a Peter Tirpák).
Sezóna 2015/2016: Peter Tirpák (na papieri bol trénerom Štefan Tóth).
Sezóna 2016/2017: Miroslav Ihnačák.
Sezóna 2017/2018: Miroslav Ihnačák (1. - 8. kolo), Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.10.2017 14:07:51 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.