files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla štartuje novú sezónu v Dolnom Kubíne

Hokejisti michalovskej Dukly začnú nasledujúci majstrovský ročník prvej ligy na ľade Dolného Kubína. V budúcej sezóne opäť iba so štrnástimi účastníkmi. Hracími dňami znovu utorok a piatok. Za remízu po riadnom hracom čase sa opäť bude udeľovať bod.


Minulý týždeň vo štvrtok sa konalo zasadnutie Združenia oddielov a klubov I. hokejovej ligy (ZOK I. HL), kde sa potvrdilo, že v druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaži bude v budúcej sezóne štartovať len 14 tímov. Z pôvodne prihlásenej šestnástky napokon využili možnosť stiahnuť prihlášku bez finančných sankcií do 25. júna dva kluby - víťaz II. ligy HK 96 Nitra pre problémy so zabezpečením financií a MHK Kežmarok, ktorý má po májových povodniach vážne poškodený zimný štadión. "Rozhodli sme sa, že I. ligu odohráme tak ako v uplynulej sezóne so 14 účastníkmi. Záujem o prvoligovú licenciu má stále aj MšHK Prievidza, ktorý v uplynulej sezóne vypadol z tejto súťaže. No hrať pri tomto modeli I. ligu s 15 tímami je veľmi problematické. Prievidza je však v pozícii prvého náhradníka, ak by niektorý z minuloročných extraligistov napokon opäť hral vo vyššej súťaži," konštatoval prezident ZOK I. HL Jozef Rusnák.

Hrací model súťaže zostane rovnaký ako v posledných rokoch. Štrnástka účastníkov sa rozdelí do dvoch skupín podľa geografického členenia, ktoré odohrajú medzi sebou v rámci svojej skupiny po štyri stretnutia a po dve s účastníkmi druhej skupiny. Vzhľadom na to, že tento model je určený pre 16 tímov, budú mať s dvoma výnimkami v každom kole dve mužstvá voľno. Po 46 kolách, v ktorých každý tím odohrá 38 zápasov, posledný 14. tím zostúpi do II. ligy a pre osem najúspešnejších tímov bude nasledovať play-off, ktoré určí víťaza 1. ligy. Ten sa v baráži stretne s najslabším tímom extraligy o miesto v najvyššej súťaži pre sezónu 2011/12.

Zmena v bodovaní

Zasadnutie ZOK I. HL schválilo aj jednu významnú zmenu v bodovaní. "Vraciame sa k stavu spred minulej sezóny a jeden bod do tabuľky získa aj tím, ktorý v riadnej hracej dobe remizoval a následne prehral po predĺžení či samostatných nájazdoch," poznamenal Jozef Rusnák a dodal: "Ostatné zostáva po starom - víťaz stretnutia v riadnom hracom čase získa do tabuľky 3 body, víťaz duelu po predĺžení či sam. nájazdoch si pripíše dva body a bez bodu obíde len tím, ktorý prehrá v riadnej hracej dobe." Keďže v uplynulej sezóne musel riadiaci orgán I. ligy čeliť kurióznemu prípadu zmeny licencie na základe exekúcie a následnej dražby (HC Dukla Senica), v súčasnosti má právo prideľovať prvoligové licencie len výkonný výbor SZĽH na základe návrhu riadiaceho orgánu ligy ZOK I. HL.

Hracie dni zmenené, hrať sa bude utorok a piatok

Na zasadnutí ZOK I. HL vo štvrtok vyžrebovali aj základnú časť ročníka 2010/11. Do A-skupiny sú zaradené tímy: ŠKH 37 Piešťany, HK Trnava, MHK Dolný Kubín, HC Dukla Senica, HC Topoľčany, HK 95 Považská Bystrica a HK Brezno, do B-skupiny patria: HC Prešov 07, HK Trebišov, HC 07 Detva, HC 46 Bardejov, HK Dukla Michalovce, MHk 32 Liptovský Mikuláš a HK Spišská Nová Ves. Trojica tímov bude mať "farmársky" štatút - HC 46 Bardejov pre HC Košice, MHK Dolný Kubín pre
MHC Martin a HK Brezno pre HC 05 Banská Bystrica. V ich farbách budú môcť štartovať hráči príslušného extraligového klubu. Tieto mužstvá sa však nemôžu uchádzať o baráž o postup do extraligy. Základná časť I. hokejovej ligy sa začne v piatok 10. septembra 2010 a skončí už 25. januára 2011, čo "má na svedomí" svetový šampionát, ktorý budú od 30. apríla hostiť slovenské mestá Bratislava a Košice. Hracími dňami budú utorok a piatok, niekoľkokrát sa bude hrať aj v nedeľu.

Program 1. kola I. hokejovej ligy 2010/11:

10. septembra: Trnava - Detva, Brezno - Prešov, Topoľčany - Trebišov, Považská Bystrica - Bardejov, Senica - Liptovský Mikuláš, Dolný Kubín - Michalovce, Piešťany - Sp. Nová Ves.                                             (juke)



Uverejnené: 08.07.2010 13:10:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.