files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude michalovská Dukla po trénerskej zmene pokračovať na víťaznej vlne?

Domáce dueli vo Vranove nad Topľou, kolísavosť výkonom doma a vonku, zmeny v kádri, ale aj v realizačnom tíme. To priniesla prvá pätina hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce v St. Nicolaus I. lige. Po desiatich odohraných kolách sú Michalovčania na druhom mieste a na vedúci Prešov strácajú iba tri body. Aj napriek tomu minulý týždeň došlo k zmene na poste trénera. Miroslava Ihnačáka nahradil iný Miroslav, Chudý. Ten sa v predchádzajúcich dvoch rokoch tešil z víťazstva v prvej lige a v Michalovciach sa tak pokúsi o hetrik.

Môj dom, môj hrad

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zatiaľ napĺňajú stanovené ciele. Teda aspoň, čo sa týka dosiahnutých výsledkov, s hrou spokojnosť až taká nie je. Má to v sebe viacero faktorov. Kvôli rekonštrukcii ich stánku musia hrať domáce zápasy vo Vranove nad Topľou, kde nie je pravé hokejové prostredie a navyše sa s ním akosi nevie stotožniť aj divák, ktorý zápasy navštevuje pomenej. Michalovčania aj napriek tomu na domácom ľade vo Vranove nad Topľou zvíťazili vo všetkých siedmych zápasoch (získali v nich dvadsať bodov), na druhej strane vonku zaknihovali v štyroch dueloch iba jedno víťazstvo a aktuálne ťahajú u súperov trojzápasovú sériu porážok.

Zmena v realizačnom tíme

Aj to možno malo za dôvod, že sa vedenie klubu rozhodlo po prehre v Spišskej Novej Vsi (5:6 po predĺžení) k trénerskej zmene. Dvojicu Miroslav Ihnačák – Ján Vodila nahradil Miroslav Chudý, jeho asistentom by sa v najbližších dňoch mal stať Richard Šechný. Kde hľadať príčiny zmeny? No asi v produkovanej hre Zemplínčanov, ktorí nehrali to, na čo majú predpoklady a poskladaný káder. Domáce zápasy Michalovčanom vyšli. Ale čo vonku? Tam vyhrali akurát v Topoľčanoch, v ostatných dueloch ťahali za kratší koniec.

Niektorí sa pýtajú, či neprišla zmena v realizačnom tíme príliš skoro, či nemala dostať dvojica Ihnačák – Vodila väčšiu trpezlivosť. Veď Dukla bola v tom čase na treťom mieste a mala najlepšiu ofenzívu v súťaži. My sa zase pýtame. Malo vedenie klubu čakať na ďalšie zakopnutia. Mali čakať až do januára a potom si povedať, že je už na zmenu neskoro, tak ako to urobili v minulej sezóne ich predchodcovia a tým výraznou mierou zvýšili šance svojich súperov na úspech? Naša odpoveď je jasná. Nie nemali! Mali konať, čo aj urobili. Netreba sa pozerať na to, akí sú v tabuľke. Treba sa skôr pozrieť na to, že hrali až sedemkrát doma a takisto na to, že na „domácom“ ľade privítali všetkých ľahších súperov.

Keď je nespokojnosť, dajme tomu v októbri, treba urobiť všetko preto, aby nebola aj v decembri či januári. A keďže v Dukle spokojnosť nebola, vedenie urobilo to, čo urobiť malo. A práve to môže zachrániť sezónu, ktorú viacerí chcú už na štadióne v novom šate vidieť čo najdlhšie, teda aj s barážovými zápasmi. K ním vedie ešte ďaleká cesta, no minulotýždňovým rozhodnutím sa výzve vedenie klubu jasne postavilo čelom a nerozhodlo sa k nej ísť okľukou. Priznať si chybu nie je zločin. Priznať si ju nie je ani žiadny hriech. Je to iba znak toho, že sa niečo musí zmeniť. Či k lepšiemu, to ešte teraz povedať nevieme, no práve zmena môže priniesť želaný úspech. Tréner Miroslav Chudý v predchádzajúcich dvoch sezónach priviedol Nové Zámky a Detvu až na vrchol prvej ligy. Prečo by sa mu to nemohlo podariť aj v tretej sezóne v rade?

Zmeny v kádri

Okrem realizačného tímu sa zmeny dotkli aj kádra. Ten narástol ku kvalite, keďže ho od začiatku súťaže doplnili štyria hráči (traja prišli, jeden sa vrátil po dlhodobom zranení), na druhej strane skončil jediný – Rastislav Gašpar. Verme, že obranca Tomáš Rusina, ako aj útočníci Radovan Cútt, či Michal Kabáč, naplnia ambície do nich vkladané. Hovorí sa aj o príchode Olivera Jokeľa, ktorý bol vlani v Prešove najproduktívnejším hráčom celej súťaže. Jeho príchod spolu s návratom zranených Ivana Fedorka a Ľuboša Fajčáka, ktorému úvod sezóny, čo sa týka strelených gólov vychádza asi najlepšie za posledné roky, spôsobí určite ešte vyšší nárast ofenzívnej sily, ktorá je momentálne s 53-gólmi najlepšou v súťaži.   

Náročný týždeň na úvod druhej pätiny

Pri pohľade na tabuľku môžeme vidieť, že sa to začína trhať na prvú štvorku, druhú štvorku a ostatných. Posledná Považská Bystrica a predposledná Trnava majú po šesť bodov a na ôsme Nové Zámky B strácajú rovnaký počet bodov. Rovnaký bodový zisk má aj nováčik z Bratislavy, o jeden bodík dosiahli viac Spišiaci. Trošku v popredí tejto štvorky sú Topoľčany, ktoré sú na piatom mieste s trojbodovým náskokom, no na druhej strane, na vedúci Prešov strácajú desať bodov. Prešovčania sa naozaj rozbehli. Prehrali síce v prvých dvoch kolách, no následne zaknihovali osemzápasovú víťaznú sériu, ktorá im vyniesla pozíciu lídra. Druhí sú Michalovčania s trojbodovou stratou, ďalší bod stráca tretia Skalica, štvrtý je nováčik z Dubnici, ktorý sa po výbornom úvode trochu zadrhol a aktuálne stráca na Šarišanov šesť bodov.

Čo sa týka ambícii Michalovčanov, tie sú zatiaľ naplnené. Druhé miesto a iba trojbodová strata na lídra korešponduje so stanovenými cieľmi, no veľa napovedia nasledujúce dni. Dukla aktuálne po trénerskej zmene ťahá dvojzápasovú víťaznú sériu, ktorú, keď chce ostať na špici, bude musieť navýšiť aj tento týždeň. Bude to však mať veľmi ťažké. Jej hráči odohrajú tri zápasy, všetko proti tímom z prvej päťky. V stredu na ľade tretej Skalice, v piatok privítajú štvrtú Dubnicu nad Váhom, no a v nedeľu ich čaká predohrávka na ľade aktuálne piatych Topoľčian.

Doterajšie výsledky HK Dukla Ingema
Vložený zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Orange 20 5:4 po predĺžení (1:1, 1:2, 2:2 - 1:0).
1. kolo: HC Topoľčany - HK Dukla Ingema Michalovce 0:3 (0:2, 0:0, 0:1).
2. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Skalica 3:2 (0:0, 2:0, 1:2).
3. kolo: MHK Dubnica nad Váhom - HK Dukla Ingema Michalovce 3:0 (2:0, 0:0, 1:0).
4. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Gladiators Trnava 7:1 (1:0, 3:0, 3:1).
5. kolo: HC Prešov Penguins - HK Dukla Ingema Michalovce 3:1 (2:0, 0:1, 1:0).
6. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Mikron Nové Zámky B 8:2 (1:2, 5:0, 2:0).
7. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - HK 95 Považská Bystrica 12:3 (3:1, 5:0, 4:2).
8. kolo: HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Ingema Michalovce 6:5 po predĺžení (1:0, 3:5, 1:0 - 1:0).
9. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - HC OSMOS Bratislava 4:1 (2:0, 1:1, 1:0).
10. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Topoľčany 5:0 (0:0, 2:0, 3:0).

Program v druhej pätine základnej časti
11. kolo: HK Skalica - HK Dukla Ingema Michalovce (streda 18. október o 17.00 hod.)
12. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - MHK Dubnica nad Váhom (piatok 20. október o 17.30 hod.).
Predohrávka 19. kolo: HC Topoľčany - HK Dukla Ingema Michalovce (nedeľa 22. október o 17.30 hod.).
13. kolo: HK Trnava - HK Dukla Ingema Michalovce (streda 25. október o 17.00 hod.).
14. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Penguins Prešov (piatok 27. október o 17.30 hod.).
15. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Mikron Nové Zámky B (streda 1. november o 17.30 hod.).
16. kolo: HK 95 Považská Bystrica - HK Dukla Ingema Michalovce (piatok 3. november o 18.00 hod.).
17. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves (streda 8. november o 17.30 hod.).
18. kolo: HC OSMOS Bratislava - HK Dukla Ingema Michalovce (piatok 10. november o 18.30 hod.).

Peter Brendza



Uverejnené: 17.10.2017 22:38:01 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.