files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V ofenzíve sterilní Michalovčania si vylámali zuby na pevných nitrianskych hradbách

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa z víťazstva netešili už v piatom zápase v rade. Slabou náplasťou na toto konštatovanie je, že v sobotňajšom trinástom kole po štyroch prehrách zabodovali, keď na domácom trávniku remizovali s Nitrou 0:0. V slabom zápase s minimom šancí ale vyhrať mohli a mali. Svoju hernú prevahu však nedokázali pretaviť do finálnej fázy a dokonca mohli v závere inkasovať a duel, v ktorom boli lepším tímom, prehrať...

Michalovčania sa hotovali po štyroch nezdaroch, z toho dvoch na domácej pôde, konečne pretrhnúť nepriaznivú sériu. Síce zabodovali, no nebyť záverečného hvizdu hlavného rozhodcu, nitrianske hradby by zrejme dobíjali doteraz... „Tlak z našej strany tam bol, no je to niekedy aj o šťastí. Hernú prevahu sme mali celý zápas, no futbal sa hrá na góly a my sme ich teraz nedali,“ povzdychol si tréner Anton Šoltis, ktorý po piatom zápase bez víťazstva ostáva pozitívny. „Verím, že keď budeme hrať takto ako proti Nitre, body a góly prídu. Nedarí sa nám. Musíme pracovať ešte tvrdšie. Je len na nás, aby sme sa z tejto situácie dostali.“ Smutný z priebehu zápasu bol aj kridelnik Martin Koscelník. „Je to škoda, pretože sme mali hernú prevahu na to, aby sme vyhrali. Bohužiaľ, stále sa trápime v koncovke, čo je naším problémom od začiatku ligy. Na druhej strane, tentoraz sme už neprehrali, takže vďaka aspoň za bodík. Stále pôjdeme za svojím cieľom. Doma chceme vyhrávať a ja verím, že v ďalších zápasoch to už príde,“ uviedol na margo duelu Martin Koscelník.  

Domáci mohli mať ťažké srdce na hlavného arbitra Smoláka. Ten v druhej minúte nevidel jasné podrazenie Martina Koscelníka v pokutovom území. „Z môjho pohľadu tam faul bol, no od toho je tu rozhodca. Rozhodol ako rozhodol. Ja s ním nesúhlasím, no taký je futbal,“ podotýka tréner michalovského celku a na jeho slová nadviazal aj sám postihnutý, Martin Koscelník. „Ja som si zasekol loptu, obranca tam nechal nohy a podťal ma, takže podľa mňa to faul bol. Rozhodca je však na ihrisku pánom a jeho rozhodnutie platí. Na druhej strane, bol to iba začiatok zápasu, takže sme mali pred sebou ešte celý zápas rozhodnúť,“ konštatoval odchovanec humenského futbalu v službách michalovského MFK Zemplín.

Zápas Michalovčanov s nováčikom Fortuna ligy, ktorý neúprosne bojuje o prvú šestku, skončil rovnakým výsledkom ako pod Zoborom. Aj tam sa súperi rozišli po bezgólovej remíze. „Spokojnejší by sme asi boli, keby sme tam prehrali 0:1 a doma rovnakým výsledkom vyhrali. Mali by sme o jeden bod viac,“ nadľahčene poznamenal tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis. „Gólové hody v našich zápasoch diváci nevidia,“ smeje sa stredopoliar FC Nitra Tomáš Kóňa, ktorý k druhému nerozhodnému výsledku týchto tímov dodáva. „Nepripisoval by som to ani náhode. Michalovce a Nitra sú typologicky rovnaké mužstvá. Možno tie remízy pramenia z toho, inak si to vysvetliť neviem.“ Bezgólová remíza ani nemusela byť. V deväťdesiatej minúte mohol Michalovčanov zarezať špílmacher práve Kóňa, ktorý ale v jedinej čistej šanci zápasu zlyhal. „Lopta mi trochu skĺzla a už som ju nestihol dobre trafiť. Bola to vyložená šanca, ktorou sme mohli domácich úplne odrovnať. Cesta z Michaloviec by bola oveľa lepšia, žiaľ, netrafil som to dobre,“ sypal si popol na hlavu najskúsenejší hráč z košiara trénera Ivana Galáda.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.10.2017 18:18:29 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.