files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po dvoch výhrach vonku opäť doma, v šlágri hostí lídra z Prešova

Konečne to prelomili. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce po štyroch nezdaroch u súperov konečne zvíťazili aj vonku. Zverenci trénera Miroslava Chudého najskôr v nedeľu zavŕšili ťažký týždeň víťazstvom v predohrávanom súboji 19. kola v Topoľčanoch (3:0) a tri body potvrdili aj v stredajšom trinástom kole St. Nicolaus I. ligy, v ktorom zvíťazili na ľade nevyspytateľnej Trnavy 3:2 po samostatných nájazdoch.

„Boli to z našej strany odlišné zápasy,“ rozhovoril sa tréner Miroslav Chudý, ktorý bol viac spokojný s výhrou v Topoľčanoch. „Tam sme hrali už to, čo chceme vidieť. Z našej strany to bolo dobré, či už vpredu alebo vzadu. Spokojný som bol s výsledkom, ale aj s výkonom. Horšie to už bolo v Trnave. Mali sme tam vyhrať jednoznačne v riadnom hracom čase. Trnave je síce nevyspytateľným mužstvom, nechcem ju nejako podceňovať, no bol to jednoznačne zápas o nás. Mrzí ma, že sme nezvládli vyhrať za tri. Hra z našej strany nebola taká, aká by mala byť. Neviem, čím to bolo, či tým, že naše zápasy išli v rýchlom slede, no to náš výkon neospravedlňuje. Brzdilo nás to, že sme dlho nevedeli dať gól. Horko – ťažko sme otočili na 2:1, no o minútu neskôr sme inkasovali, čo by sa nám stávať nemalo. Je to škoda, pretože víťazstvo sme si už mali ustrážiť za tri body. Nakoniec sa nám podarilo vyhrať po nájazdoch, no spokojnejší by som bol s výhrou za tri body,“ pokračoval lodivod Dukly Ingema.

Tomu sa mení káder za pochodu. V minulých týždňoch už nastúpil Oliver Jokeľ, ktorý práve v Trnave rozhodol o výhre, k dispozícii je aj ďalší útočník Marek Mašlonka, no a v stredu si dres Dukly obliekol aj skúsený obranca Radek Deyl, ktorý v minulosti hrával za Košice a naposledy pôsobil v Nových Zámkoch. „Ide o veľmi skúseného obrancu, ktorý by sa nám do tímu hodil. Jeho príchod ešte nie je dotiahnutý, stále čaká na ponuky. Dohodli sme sa, že nastúpi na dva zápasy a potom sa uvidí. Ja by som ho do mužstva chcel. Ide o hráča, ktorý má extraligového skúsenosti, hrával aj v českej lige, či v reprezentácii. Pre nás by to bola veľká posila. Chceme, aby tu ostal, no uvidíme, čo bude ďalej,“ podotýka Miroslav Chudý, ktorému v tíme naďalej šarapatí maródka. Dlhodobo mu chýbajú obranca Oravec a útočníci Fajčák s Fedorkom, minulý týždeň sa zranil Brezniak a v Trnave nedohral Tomáš Banovský. „Je to také, vždy niekto príde a niekto sa zraní. Nemôžeme to ustáliť. Zranenie k športu ale patria. Fedorko s Fajčákom budú pauzovať dlhšie, Brezniak po otrase mozgu začne trénovať od pondelka a spolu s ním začne zľahka trénovať aj Oravec.“       

Radek Deyl je najnovšou akvizíciou v kádri michalovskej Dukly

Tréner Miroslav Chudý si tak v nasledujúcich dňoch musí vystačiť s kádrom, ktorý má nateraz k dispozícii. V piatok na jeho zverencov vo Vranove nad Topľou čaká nesmierne dôležitý duel. V tradičnom čase od 17.30 hod. privítajú lídra súťaže HC Penguins Prešov. Ten síce na úvod zaknihoval dve prehry, no odvtedy ťahá dvanásťzápasovú sériu víťazstiev, ktorá mu vyniesla prvú priečku v tabuľke. „Je to líder tabuľky. To by mala byť pre nás výzva a zároveň motivácia navyše. Momentálne na nich strácame štyri body, takže prípadná strata by nás určite mrzela. Radi by sme sa na nich v tabuľke dotiahli a šliapali im na chrbát. K tomu ale potrebujeme v piatok zvíťaziť. Práve to musí byť motiváciou pre chalanov, aby sa pobili o víťazstvo. Prešov teraz ťahá víťaznú šnúru, ktorú by sme mu radi v piatok prestrihli,“ dodáva na záver Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.10.2017 15:52:20 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.