files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Niekedy je mlčať zlato...

Sobotňajší hádzanársky šláger medzi Iuventou Michalovce a Slaviou Praha (33:28) priniesol viacero pozitív. Po dlhšej dobe ožil fanúšik (je vidno, že nové vedenie sa práci s divákom intenzívne venuje a prináša to prvé úspechy), ktorý videl výborný zápas. O jeho kvalitu sa zaslúžili oba tímy, tak domáca Iuventa, ako aj Slavia Praha, ktorá bola dovtedy nezdolaná. Je len na škodu veci (asi to niekomu tak vyhovuje...), že sa nehovorí iba o týchto pozitívach, ktoré dvíhajú úroveň spoločnej súťaže. Na pretrase je totiž trénerská stolička Františka Urbana.

V Chemkostav aréne vládla v sobotu elektrizujúca atmosféra

Tú paradoxne po dvoch prehrách na ihriskách súperov nerozkývalo vedenie klubu, ale tréner „zošívaných“ Richard Řezáč svojimi „zaručenými“ rečami o tom, že prípadná prehra Urbanovu stoličku zlomí. To, odkiaľ takéto informácie má Řezáč samozrejme nepovedal. Nám to ale nedalo a rozhodli sme sa opýtať tých najkompetentnejších. Je niečo na jeho rečiach pravda? „Pán Řezáč si isto dobre uvedomuje, že o poste hlavného trénera v Iuvente nerozhoduje jeho názor, ale správna rada klubu. Hlavný tréner Urban má momentálne jej plnú dôveru. Myslím, že pánovi Řezáčovi v tomto prípade išlo skôr o to, aby nášho trénera vyprovokoval, čo sa mu sčasti aj podarilo.“ rozhovoril sa športový riaditeľ Iuventy Radoslav Kozlov, ktorý následne dodáva. „Súhlasím s tým, že po takomto výbornom zápase, ako videli diváci v sobotu, by sme sa mali skôr baviť o výkonoch tímov a o úžasných fanúšikoch, ktorí po viacerých rokoch vytvorili elektrizujúcu atmosféru. Slavia Praha podala heroický výkon. O to viac ma teší, že sme naozaj skvele hrajúcu Slaviu v napínavom a divácky veľmi atraktívnom zápase dokázali poraziť! Zápas sa rozhodoval v záverečných minútach. Tam naše baby hnané absolútne úžasnými fanúšikmi nátlakovou a veľmi účinnou obranou donútili súperky k viacerým technickým chybám. Irina Jablonská pridala pár famóznych zákrokov a zaslúžene sme tak vyhrali. Pán Urban s celým tímom odviedli skvelú prácu. Som presvedčený, že týmto výkonom Iuventa získala srdcia mnohých fanúšikov. Ak by som sa mal vyjadriť k problémom v Iuvente, ktoré spomínal pán Řezáč na tlačovke, tak to, čo vníma pán Řezáč ako problémy v Iuvente je pravdepodobne avizovaná zmena filozofie klubu, ktorú si zle vysvetlil, prípadne o nej nevedel. Našim cieľom je v prvom rade titul majstra SR a zisk Slovenského pohára. V MOL Lige chceme zapájať do hry, čo najviac hráčok A - tímu, aby získavali zápasovú prax a boli tak pripravené v budúcnosti stať sa líderkami tímu. Samozrejme, je s tým spojené aj určité riziko ohľadom výsledkov tímu, s ktorým počítame. Preto sú ciele v nastavené tak ako sú. Osobne som ale presvedčený, že aj s touto filozofiou môžu naše baby dosiahnuť víťazstvo celej MOL ligy. Našim dlhodobým cieľom je, aby kostru tímu tvorili domáce hráčky, prípadne talentované Slovenky. V tíme určite chceme aj dve, tri kvalitné legionárky, od ktorých by sa naše mohli jednak niečo naučiť a zároveň je to atraktívne aj pre fanúšikov. Koniec koncov, robíme to hlavne pre nich. 

Podľa Radoslava Kozlova má tréner Urban plnú dôveru správnej rady

Toto k vyjadreniu o pozícii trénera Urbana. Ten na pozápasovej tlačovej konferencii nereagoval tak, ako mal. Miesto toho, aby pochválil úroveň zápas, vynikajúcich divákov, či svoje zverenky, ktoré sa vypli k výbornému výkonu, skôr sa zameral na urážky náprotivka.

Po dvoch dňoch už s čistejšou hlavou reagoval inak. „Už pred zápasom hovoril pán Řezáč o tom, že po dvoch prehrách u nás boli pokuty či padli drsné slová. Neviem, odkiaľ mal takéto informácie, ale nič také nebolo. Veľmi ma mrzí, že som sa nechal vyprovokovať a miesto toho, aby som pochválil svoje zverenky a obecenstvo, venoval som sa niečomu inému. Dievčatá odohrali výborný zápas. Síce nebol bez chýb, no naše mladé družstvo sa ešte stále iba učí. No a k fanúšikom iba jedno. Veľká vďaka za povzbudzovanie. Pomohli nám v kľúčových momentoch. Vytvorili skvelú atmosféru, ktorá nás vyburcovala k víťazstvu. Takáto už dlho nebola a je vidno, že michalovský divák fandiť vie a chce. Verím, že takúto podporu budeme mať aj v ďalších dueloch, ktoré nás čakajú."

Nás ale sklamalo aj vyjadrenie pána Řezáča na stránke svojho klubu. Hovorí, že Iuventa účelovo zostrihala jeho video a neboli v ňom použité jeho slová. Žiaľ, pán tréner si asi nevšimol, že z Iuventy nikto oficiálne video nerobil. Na stránke klubu sa objavili vyjadrenie oboch trénerov použité z nášho záznamu. Takže aj my sme boli obvinení z toho, že účelovo manipulujeme. Pre pána trénera prikladáme celý náš záznam tlačovej konferencie (video sa pravidelne robí iba z prvej otázky...).

Podľa pána tréner zostrihané video

celá tlačovka

Keďže na ňom je počuť aj otázka redaktora, dáva to pocit, že nahrávka zostrihaná nebola. Keď ho nepresvedčí to, pripájame aj videozáznam, ktorý sme získali od agentúry TASR a ten sa plne zhoduje s hlasom z našej tlačovky.

záznam z TASR

Nič teda nebolo vystrihnuté a pán tréner povedal to, čo povedal. Je na nej jasne počuť správanie sa pána trénera, ktorého trápia problémy v Iuvente (aj keď svoj zdroj samozrejme neuviedol) a takisto aj nadlomená stolička michalovského kormidelníka. Teda všetko veci týkajúce sa jeho „zošívaných“. Pánovi trénerovi prekrúcajú slová českí novinári (čo je najhoršie, aj tí z oficiálnej stránky Slavie...), slovenskí zase dávajú do úst slová, ktoré nepovedal (podotýkame na video, len neviem, ako som to urobil...). Na vine sú teda všetci naokolo, tí  s novinárskym preukazom na prvom mieste. Divák si ale môže z toho záznamu urobiť názor sám, kto a ako manipuluje verejnou mienkou a navyše zo záznamu uvidí aj to, komu sa viac triasol hlas a kto bol zjavne nervóznejší...

Frustráciu z výsledku a prvej tohtosezónnej prehry, aj keď po výbornom výkone, by si mohol pán tréner odpustiť. Už mu možno tiekli sliny z toho, že konečne môže v Michalovciach vyhrať a že bude skoro po šiestich rokoch prvý. Už možno videl titulky, že michalovská pevnosť spadla. U nás na východe sa hovorí aj „ne každy dzeň nedzeľa.“ Slavistky tú svoju nedeľu skoro mali minulú sobotu, no nie vždy sa všetko podarí. Pán tréner si na dobytie michalovských hradieb bude musieť ešte rok počkať (len či ešte bude vo svojej funkcii...). Takže na záver. Hráčky Slavie Praha v sobotu v Michalovciach ukázali charakter aj výborný výkon a takisto aj výbornú prezentáciu klubu. Na rozdiel od ich trénera (aj keď s niektorými slovami na stránke klubu by sa možno aj dalo súhlasiť...), ktorý sa radšej venoval stoličke svojho kolegu a pivovým rečiam, ktoré sa dozvedel ani nevieme od koho o problémoch Iuventy, o Urbanovom konci. Jeho vyjadrenia neboli férové a vonkoncom nie kolegiálne (o spomenutej arogancii tak môže hovoriť aj druhá strana...). Do budúcnosti, pán Řezáč, niekedy je mlčať zlato...

Peter Brendza



Uverejnené: 01.11.2017 10:54:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.