files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šechný nie je Jágr, do päťdesiatky hrať nechce

Bol slovenským reprezentantom, viacnásobným majstrom Slovenska a v najvyššej Extralige patril medzi najväčšie osobnosti. Aj keď minulý mesiac oslávil už 46-narodeniny, stále aktívne hráva, keďže v druholigovom Humennom pôsobí ako hrajúci tréner. Okrem toho sa minulý mesiac dostal aj na striedačku michalovskej Dukly, kde si ho za asistenta vybral nový lodivod Miroslav Chudý. Richard Šechný je tak v posledných dňoch rozbehaný až – až.

Richard Šechný v tejto sezóne pôsobí v dvoj úlohe. V Michalovciach na striedačke...

Michalovská Dukla sa pre neho stala srdcovkou. Ako kapitán ju v dvoch sezónach doviedol až do finále prvej ligy a veľmi rád kývol aj na ponuku Chudého asistenta. „Som veľmi rád, že ponuka prišla. S Mirom Chudým sa poznáme dlhé roky, vo Zvolene sme ešte dokonca spolu hrávali. On si za asistenta vybral mňa, čomu som sa veľmi potešil,“ podotýka Richard Šechný, pre ktorého dvoj úloha v Humennom a Michalovciach je síce náročná, no podľa jeho slov sa to zvládnuť dá. „Je to určite náročnejšie, pretože v Humennom, kde som ako hrajúci tréner, musím skĺbiť tréningový proces s tým, čo je v Michalovciach. Je to náročné, no za seba musím povedať, že som rád, že som v Michalovciach a môžem takto michalovskému hokeju pomáhať. Môj deň teraz vyzerá tak, že v Michalovciach trénujeme predobedom a trikrát do týždňa odchádzam do Humenného, kde zase trénujeme poobede, či večer. Niekedy teda celý deň trávim na štadióne,“ dodáva Richard Šechný.

... no a v Humennom aj na ľade

Aj keď väčšina jeho rovesníkov už zavesila korčule na klinec, Richard Šechný je výnimkou. Pri aktuálnom lídrovi druhej ligy skupina Východ totiž nielen pôsobí ako tréner, ale pomáha aj na ľade. Dokedy ešte bude brázdiť ľadové plochy? „Do šesťdesiatky,“ smeje sa Richard Šechný, ktorý už pred troma rokmi avizoval, že sezóna bude pre neho poslednou. „Táto bude asi posledná. V Humennom som povedal, že keď vyhráme druhú ligu a postúpime do prvej, skončím. Šancu teda prenechám mladším,“ dodáva 46-ročný odchovanec prešovského hokeja, ktorý už roky žije v metropole Zemplína. Ten tak teda zrejme nepôjde v šľapajach o pol roka mladšieho Jaromíra Jágra, ktorý sa v predchádzajúcich mesiacoch vyjadril, že hrať mieni až päťdesiatky. „Možno sa budeme pretekať, kto vydrží dlhšie,“ opäť pokračoval v úsmevnej debate Šechný a na koniec dodal. „Ako som už povedal, táto sezóna bude pre mňa ako hráča poslednou. Dúfam, že už ma nikto neprehovorí hrať ďalej.“  

Peter Brendza



Uverejnené: 05.11.2017 10:45:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.