files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šláger prvej ligy na Zemplíne, druhá Dukla hostí lídra zo Skalice

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa v posledných týždňoch poriadne rozbehli. Už osem zápasov v rade si na svoje konto pripísali, čo i len bod. Aktuálne ťahajú štvorzápasovú víťaznú sériu, ktorá ich vyniesla na druhé miesto v tabuľke. Zverenci trénerskej dvojice Miroslav Chudý – Richard Šechný sa však budú musieť mať v najbližšom stredajšom dvadsiatom kole na pozore. Čaká ich totiž líder súťaže HK Skalica, ktorý dokonca neprehral v šiestich zápasoch v rade. Ktorá séria v stredu skončí vo vranovskej STD aréne?

V michalovskej šatni veria, že to bude práve tá skalická. „Momentálne sme dobre rozbehnutí. Neprehrali sme štyri zápasy v rade a ja verím, že sa naša séria na týchto číslach nezastaví,“ odhodlane hovorí útočník HK Dukla Ingema Michalovce František Poliaček. Pre dvadsaťpäťročného rodáka z Liptovského Miuláša môže byť sezóna 2017/2018 prelomovou. V doterajšom priebehu totiž zaknihoval už dvanásť gólov, po ktorých mu patrí v internej klubovej tabuľke prvé miesto a atakuje dokonca aj post najlepšieho strelca súťaže, kde je na druhom mieste, hneď za trinásťgólovým Michalok Klukom z Dubnice nad Váhom. „Takáto strelecká potencia je prekvapením aj pre mňa osobne. Ak mám povedať pravdu, na podobné gólové nástrely zvyknutý nie som, no budem sa snažiť to udržať a gólmi tak pomáhať mužstvu aj v ďalších zápasoch,“ podotýka útočník, ktorý v rámci striedavého štartu hráva aj za druholigový Martin. Aj tam mu to strelecky sype, keďže zaznamenal už osemnásť presných zásahov a v tabuľke strelcov celej ligy mu patrí prvé miesto.

Poďme ale k stredajšiemu šlágru dvadsiateho kola St. Nicolaus I. ligy. Skaličania sa naň naladili najlepšie ako mohli. V nedeľňajšom devätnástom kole (Michalovce si zápas tohto kola, v ktorom zvíťazili v Topoľčanoch 3:0 predohrali už skôr) zvíťazili na domácom ľade nad Prešovom 4:1 a nielenže, že si upevnili líderskú pozíciu, na ktorej majú pred druhou Duklou už šesťbodový náskok, no svoju víťaznú sériu natiahli už na šesť zápasov. „Očakávam veľmi ťažký zápas. V dvoch našich predošlých konfrontáciách rozhodovali maličkosti. Doma sme vyhrali o gól my, vonku sme zase o gól prehrali. Podobne to očakávam aj tentoraz, no ja verím, že so šťastnejším koncom pre nás,“ zdôraznil aktuálne tretí najproduktívnejší hráč prvej ligy, ktorý sa následne pustil do hodnotenia Záhorákov. „Ide o nepríjemného súpera, ktorý má vo svojom rade viacero skúsených hráčov ako Martin Hujsa či René Jarolín. Určite sa však musíme mať na pozore aj pred ďalšími. Skalica má vyvážený tím, v ktorom nám môže dať gól hocikto. Takto to musíme brať a hrať od prvej do poslednej minúty naplno.“

Tréner Miroslav Chudý zdôrazňoval, že vo vzájomnom dueli dvoch aktuálne najlepších tímov súťaže budú rozhodovať hlavne tie pasáže, kde sa bude hrať v nerovnovážnom stave. „To isté si myslím aj ja. Skaličania majú nepríjemné presilovky, v ktorých majú vysoké percento využitia. Cieľ ako eliminovať túto zbraň je jednoduchý. Musíme sa vyvarovať vylúčení,“ dodáva na záver dvadsaťpäťročný útočník v službách michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.11.2017 21:20:44 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.