files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vydarený záver jesene im vyniesol druhé miesto

Pred mesiacom by sa nálada v Chemkostav aréne asi dala aj krájať. Po dvoch prehrách na pôde súpera bola totiž Iuventa Michalovce až na piatom mieste spoločnej česko-slovenskej súťaže hádzanárok MOL ligy. Prešli ale štyri víkendy a o osemnásobného interligového víťaza je už oveľa väčšia pohoda. Môžu za to štyri ostatné výhry, ktoré po jesennej časti Zemplínčankám vyniesli druhú priečku, iba s jednobodovou stratou na lídra súťaže z Mostu.

Jasná záležitosť už v prvom polčase

Michalovské hádzanárky najskôr doma vynikajúcim záverom zdolali Slaviu Praha 33:28, ktorej tak pripravili prvú porážku v súťaži. Následne triumfovali po výsledku 36:25 aj v Bánovciach nad Bebravou, no a v desiatom kole pripravili po výhre 31:24 prvú prehru aj lídrovi súťaže Baníku Most. No a keď počas minulého víkendu zavŕšili úspešný záver jesene víťazstvom 37:24 v Zlíne, po osembodovom marši budú zimovať na solídnom druhom mieste v tabuľke. „Na záver jesene sme podali asi najlepší výkon. Ak mám povedať pravdu, trošku som sa tohto zápasu obával, keďže sme naň cestovali až v samotný deň o piatej hodine ráno. Obával som sa hlavne úvodu, no ten sme zvládli znamenite, keď sme deväťgólovou šnúrou rozhodli o svojom víťazstve prakticky hneď na začiatku,“ vrátil sa ešte k sobotňajšiemu duelu v Zlíne tréner Iuventy František Urban.

Bez kanonierky Holešovej

Jeho zverenky tak na Morave nepripustili tretiu prehru v rade a aj bez kanonierky Márie Holešovej ukázali svoju silu. „Nám chýbala Mária Holešová, súperovi zase Sobieská s Hradilovou, čo bolo takisto veľké oslabenie. Som veľmi rád, že na ľavom krídle dokázala Holešovú nahradiť Aďa Holejová. Popasovala sa s tým viac ako dobre. Čo sa týka Holešovej, má problémy s ramenom, kvôli čomu vynechá aj nasledujúci reprezentačný zraz. S týmto zranením sa borí prakticky od začiatku jesene. V samotných zápasoch vždy vedela zabojovať a ísť aj cez bolesť, no tie sa prejavili práve po nich. V tréningovom procese som ju šetril. Momentálne je v takom štádiu, že sa to už nedalo. Nemohla hrať donekonečna na tabletkách, tak sme sa rozhodli jej dať trojtýždňovú pauzu. Verím, že do finálových súbojov Slovenského pohára bude v poriadku a pomôže nám tak k naplneniu nášho prvého tohtosezónneho cieľa,“ podotýka lodivod Iuventy Michalovce.

Dýcha sa im už lepšie

Michalovčanky si tak brilantne zvládnutým záverom jesennej časti výrazne polepšili. Z piateho miesta, na ktorom boli pred mesiacom, je jesenná druhá priečka, no a zo vtedy päťbodovej straty na Most je iba jednobodová. „Určite, že sa nám dýcha už lepšie. Ak si dobre spomínate, po prehre v Olomouci som hovoril o dôležitosti nasledujúcich štyroch zápasov. Po nich sa jeseň hodnotí lepšie. Na Most strácame iba jeden bod, no mohlo to byť z našej strany ešte lepšie. Mrzia ma prehry vo Veselí, kde sa zomlelo viacero vecí, ale hlavne v Olomouci, kde sme prehrali nešťastne,“ zdôrazňuje František Urban.

S druhým miestom spokojnosť ale...

Pri pohľade na tabuľku po jeseni je zrejmá hlavne vyrovnanosť špičky. Prvý Most a ôsmy Olomouc totiž delí iba päť bodov. Čo sa týka samotnej Iuventy, jej ciele sa pred sezónou výrazne zmenili. Odchodom deviatich hráčok samozrejme utrpel aj káder, ktorého cieľom je pohybovať sa v prvej päťke, čo tím trénera Urbana aj plní. „Už dlho nebola tabuľka na špici taká vyrovnaná. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. My máme pred sebou na úvod dva dôležité súboje doma s Porubou a v Prešove, ktoré môžu výrazne napovedať o konečnom umiestnení. Čo sa týka jesennej časti, sme na druhom mieste, s jednobodovou stratou na Most, no kľudne sme mohli byť aj prví so stopercentným ziskom. Keď sa na to pozriem spätne, bolo to v našich silách. Prehry však už vrátiť nemôžeme, ovplyvniť môžeme našu budúcnosť, o čo sa budeme v jari aj snažiť,“ konštatuje František Urban.

Slovenský pohár aj turnaj v St. Gallene      

Aj keď jesenná časť MOL ligy počnúc sobotňajším jedenástym kolom skončila, na Michalovčanky v tomto kalendárnom roku čakajú ešte viaceré zápasy. V decembri totiž budú obhajovať Slovenský pohár, kde ich v domácom semifinále v stredu 6. decembra čaká druholigová Sereď. V prípade víťazstva aj dva finálové zápasy s víťazom z dvojice Prešov – Šaľa (sobota 9. december a streda 13. december). Vzápätí sa presunú do švajčiarskeho St. Gallenu, kde ich zase čaká od 16. do 17. decembra prestížne obsadený turnaj Stadtwerk Cup. „Po reprezentačnej pauze, ktorá teraz prebieha, sa začíname pripravovať na prvý vrchol sezóny – Slovenský pohár. Hneď po ňom ideme na turnaj do Švajčiarska. Jeho presný program budeme mať až v závere novembra, no čo viem, štartovať by tam mal domáci Bruhl, ruská Lada Togliatti, nemecký Metzingen a aj Slavia Praha,“ dodáva na záver tréner michalovskej Iuventy.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.11.2017 22:14:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.