files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Siedme víťazstvo v rade vynieslo Dukle líderskú pozíciu

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa naďalej vezú na víťaznej vlne. Zverenci trénera Miroslava Chudého vo víťaznom ťažení pokračovali aj v stredajšom 22. kole St. Nicolaus I. ligy, keď na vlastnom ľade vranovskej STD aréne zbúrali Trnavu 10:2 a zaknihovali tak siedme víťazstvo v rade. No a keďže doterajší líder zo Skalice v stredu zakopol v Spišskej Novej Vsi, „ingemáci“ sa posunuli už na prvú priečku v tabuľke.

Michalovčania opäť raz nevstúpili do zápasu podľa predstáv. Poliačkom síce otvorili skóre už v tretej minúte, no kopili viacero chýb v defenzíve, čo súper využil na vyrovnanie a nebyť Adama Trenčana v bráne, mohol aj viesť. Marek Mašlonka im ale ešte v prvej tretine prinavrátil vedenie a po ďalších góloch v druhej časti prišlo na ich hokejky potrebné upokojenie, ktorého výsledkom bol druhý dvojciferný počet gólov v sezóne. „Zo začiatku to nebol ľahký zápas. Našťastie, v druhej tretine sme dali potrebné góly, ktoré nás upokojili. V tretej tretine to vyzeralo možno aj exhibícia, no na začiatku to tak nevyzeralo. Každý zápas začína od 0:0 a je pre náš ťažký,“ zdôrazňuje strelec dvoch gólov Marek Mašlonka, ktorý zlom zápasu videl na začiatku druhej tretiny, kedy sa gólom na 3:1 prezentoval jeho spoluhráč z útoku Igor Halás a následne presilovku o dvoch hráčov využil Tomáš Rusina. „Bolo to veľmi dôležité, že sme im konečne gólovo odskočili a získali na svoje hokejky pokoj. Potom sa nám už hralo ľahšie,“ dodáva ešte k zápasu odchovanec popradského hokeja v službách michalovskej Dukly Ingema.

Výborné bolo to, že desať gólov si podelilo až sedem strelcov. Po dva presné zásahy zaznamenali okrem Mašlonku aj František Poliaček a Igor Halás, po jednom pridali Tomáš Rusina, Jakub Linet, Lukáš Hamráček a aj navrátilec po otrase mozgu Ivan Brezniak. „Vždy je dobré, keď sa chytí viacero hráčov a neťahá to iba jeden útok. Tým vlastne dokazujeme našu ofenzívnu silu a súperi sa nemôžu sústrediť iba na jeden útok,“ zdôrazňuje Marek Mašlonka, na ktorého slová nadviazal aj tréner Miroslav Chudý. „Gólová produktivita určite teší. My stále apelujeme na hráčov, aby hrali tímovo. Som rád, že nám to dnes padlo, ale uvidíme, čo bude ďalej. Toto vysoké víťazstvo netreba nejako preceňovať. Každý zápas je totiž iný. Ja budem veľmi rád, keď sa nám takto bude dariť aj v ďalších stretnutiach a keď k tomu pridáme aj dobrú prácu v defenzíve, určite priaznivé výsledky budú pokračovať,“ poznamenal lodivod michalovských „vojakov“.

Tí sa po vysokej výhre a stredajšom zakopnutí Skalice v Spišskej Novej Vsi dostali na prvé miesto v tabuľke. Oň bude ale asi ešte obrovský boj. Veď rovnaký počet bodov ako „ingemáci“ má aj tretia Skalica či druhý Prešov. No a práve v Šariši absolvujú Michalovčania v piatok ďalšie vystúpenie. Čaká ich teda priamy súboj o líderskú pozíciu.  „Určite to bude iný zápas ako teraz s Trnavou. Nemôžeme však zase pozerať na to, že pôjde o všetko. Čaká nás totiž ešte veľa stretnutí. Keď to v piatok nezvládneme, svet sa nezrúti, prídu aj ďalšie, dôležitejšie zápasy. My máme dlhodobý cieľ postúpiť do baráže a za tým ideme aj naďalej,“ podotkol Marek Mašlonka.

Ten s „koňarmi“ opäť očakáva vyrovnaný duel, ktorý môže rozhodnúť tak ako v predošlých dueloch jeden gól. „Nemôžeme vyhrať každý zápas ako dnes 10:2. Bodaj by tak bolo, ale v piatok si myslím, že tých gólov veľa nepadne. Kľudne sa môže stať, že to bude o jednej či dvoch chybách.“  Ťažký duel očakáva aj tréner Miroslav Chudý. „Prešov je nepríjemným súperom, čaká nás teda veľmi ťažký zápas. V minulom našom vzájomnom dueli doma rozhodol jeden gól a ten môže rozhodnúť aj teraz. Uvidíme, ako sa tým vysporiadame.“

Peter Brendza



Uverejnené: 23.11.2017 10:44:39 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.