files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ruský veľvyslanec príde na pohreb dvoch vojakov v Michalovciach

Pri príležitosti 73. výročia oslobodenia mesta Michalovce sa v piatok 24. novembra na Cintoríne Červenej armády na Hrádku Michalovce, uskutoční pietny akt kladenia vencov. Na tomto podujatí sa okrem predstaviteľov štátnej správy, samosprávy, Ozbrojených síl SR a Zväzu protifašistických bojovníkov, zúčastní aj mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Ruskej federácie v SR Alexej Leonidovič Fedotov. Jeho excelencia A. L. Fedotov príde v sprievode prvého tajomníka veľvyslanectva Nikolaja Sergejeviča Ryžova a tiež predstaviteľa Ministerstva vnútra SR Adriána Jenča, generálneho riaditeľa sekcie verejnej správy.

Jedným z dôvodov návštevy veľvyslanca je aj pohreb telesných pozostatkov dvoch vojakov, príslušníkov Červenej armády, ktorí zahynuli počas bojov na Dargove v roku 1944. Pozostatky vojakov boli nájdené v Slánskych vrchoch. Jedného z nich sa podarilo identifikovať ako nadporučíka Alexandra Petroviča Golubeva, veliteľ streleckej roty 1331. horského pluku 318 divízie horských strelcov. Zomrel 15. decembra 1944 na Dargove a bude pochovaný v samostatnom hrobe. Druhým je čatár Ivan Michajlovič Počujev, vzdušný strelec 525. leteckého pluku 227. bombardovacej leteckej divízie (lietadlo Il-2), ktorý zahynul 13. novembra 1944 a bude pochovaný spolu so svojim druhom A. J. Medveďevom.

V zmysle Medzivládnej dohody medzi Slovenskou republikou a Ruskou federáciou zabezpečuje v takomto prípade Ministerstvo vnútra SR v spolupráci s Ministerstvom obrany RF, uloženie nájdených pozostatkov príslušníkov Červenej armády do zeme. Keďže Cintorín Červenej armády v Michalovciach je miestom posledného odpočinku padlých v tomto regióne, bolo Mesto Michalovce požiadané o možnosť uloženia pozostatkov do hrobov práve na našom cintoríne.



Uverejnené: 23.11.2017 12:30:11 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.