files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná séria „vojakov“ skončila na Šariši

Víťazná séria hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce je na konci. V piatkovom šlágri 23. kola St. Nicolaus I. ligy ju v priamom súboji o prvé miesto v tabuľke preťali hráči HC Penguins Prešov, ktorí doma zvíťazili tesne 2:1. Prešovčania sa tak nielenže dostali na prvé miesto v tabuľke, ale prestrihli sedemzápasovú víťaznú sériu „vojakov“ a takisto jedenásťzápasovú sériu, v ktorej Michalovčania nepretržite bodovali.

Jeden gól bol málo

Michalovské série sa na Šariši ale končiť vôbec nemuseli. „Vojaci“ však doplatili na žalostnú koncovku, keď hlavne v druhej tretine mohli a mali otočiť duel vo svoj prospech. „Samozrejme, že táto prehra mrzí, pretože dnes sa tu bodovať dalo,“ rozhovoril sa tréner HK Dukla Ingema Michalovce Miroslav Chudý, ktorý následne pokračoval v hodnotení duelu. „Aj keď sme prehrali, neodohrali sme zlý zápas. Niečo nám ale k víťazstvu chýbalo. Toto sú zápasy o jednom, dvoch góloch, ktoré rozhodujú detaily či maličkosti. Nie vždy sa to dá uhrať hernou kombináciou, niekedy to treba aj pretlačiť. Myslím, že sme mali dosť príležitostí na to, aby sa nám to podarilo. Od druhej tretiny sme boli lepším mužstvom, no bohužiaľ, jeden gól bol dnes málo. Nevyhralo podľa mňa lepšie mužstvo, ale efektívnejšie. Naša víťazná séria raz musela skončiť a skončila práve v Prešove.“

Otvárací gól mali dať oni

„Líšky z Ingemy“ mali v prvej polovici prvej tretiny ideálnu šancu skórovať, osemdesiatpäť sekundovú presilovku o dvoch hráčov ale zahrali veľmi zle, za čo ich takmer okamžite potrestal otváracím gólom Tomčák. „Ten otvárací gól sme mali streliť my z presilovky. Zápas by sa možno vyvíjal inak. Zahrali sme ju ale katastrofálne a následne sme sa na tom viezli celú prvú tretinu. Presilovka o dvoch hráčov nám nepomohla, naopak, dostala nás do útlmu. V tomto čase sme trošku urazili hokejového boha a zápas nám to hneď vrátil. Bol to určite veľmi dôležitý moment,“ podotkol tréner Michalovčanov Miroslav Chudý, ktorého zverenci gólovo odpovedali až za stavu 0:2, deväť minút pred koncom. „Kontaktný gól prišiel neskoro. My sme však nemali inkasovať po druhýkrát. Bol to taký nešťastný moment, nahodený puk od modrej. Bohužiaľ, stalo sa. Treba pogratulovať súperovi, dal dva góly, my iba jeden, takže bol efektívnejší a zvíťazil,“ pokračoval ešte k zápasu na Šariši Miroslav Chudý.

Verí, že podobnú atmosféru zažijú v Michalovciach

Piatkový priamy súboj o prvé miesto v tabuľke priniesol všetko, čo priniesť mal. Viac ako dva a pol tisícová návšteva síce videla iba tri góly, no na druhej strane, zápasu nechýbala dynamickosť, zápletka a ani napätie, ktoré bolo až do poslednej sekundy. Spolu s fantastickou atmosférou, ktorú vo svojom dočasnom sídle Vranove nad Topľou môžu Michalovčania Prešovčanom iba závidieť, si teda hráči zápas museli užiť. „Toto stretnutie sa divákovi muselo páčiť, pretože malo všetko. Obidve mužstvá odviedli kvalitný výkon, zápas mal vyššiu ako prvoligovú úroveň. Aj keď nepadlo veľa gólov, ľudia si ho určite užili a práve o toto ide. Ľudia museli odchádzať spokojní z priebehu duelu a ešte viac z toho, že ich tím vyhral. Ja osobne divákom ďakujem za takúto atmosféru a verím, že niečoho podobného sa v dohľadnom čase dočkáme aj my v Michalovciach na vynovenom štadióne,“ dodáva na záver Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.11.2017 13:51:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.