files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Povinné body pre Duklu, v piatok doma proti Považskej Bystrici

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa v stredajšom 24. kola St. Nicolaus I. ligy opäť vrátili na víťaznú vlnu. Na ľade rezervy extraligových Nových Zámkov zvíťazili 2:0 a po zakopnutí Prešova aj Skalice sa posunuli na druhú priečku v tabuľke.

Michalovčania išli na západe Slovenska rýchlo do vedenia. Už v desiatej minúte otvoril skóre Vladislav Solomončak. Na druhý gól sa ale následne čakalo až 46 minút. Dosiahol ho Tomáš Valečko, ktorý tak dodal definitívne pokoj na michalovské hokejky. „Pre nás to boli povinné tri body a som rád, že sme ich dosiahli. Aj keď víťazstvo sa nerodilo ľahko. V prvej tretine sme sa síce ujali vedenia, no následne sme urobili pár obranných chýb a ponúkli tak súperovi šance. Od druhej tretiny to bol náš súboj s brankárom Romančíkom. Chýbal nám pokoj v koncovke a preto bol zápas stále na vážkach. Strelecky sa akosi trápime už druhý zápas. Stav 1:0 je zradný a aj preto sme sa ustavične museli mať na pozore. Nakoniec sme to zvládli a získali ako hovorím tri povinné, no vybojované body,“ skonštatoval na margo súboja v Nových Zámkoch tréner HK Dukla Ingema Michalovce Miroslav Chudý.

Ten viackrát od svojho príchodu podotýkal, že družstvo sa musí zlepšiť hlavne v defenzíve. V nej mu v Nových Zámkoch chýbal tak zranený Rusina ako aj chorý Hančák, k dispozícii mal tak iba päť bekov, ktorých dopĺňal útočník Balko. Čisté konto preto teší o to viac. „To som povedal už po zápase v šatni, že je dôležité, že sme neinkasovali. Bolo dobré, že aj útočníci pomáhali v obrane, navyše nás podržal aj brankár Trenčan. Čisté konto teda patrí celému mužstvu,“ zdôrazňuje na margo štvrtého čistého konta Dukly v tejto sezóne (mimochodom prvého okrem súbojov s Topoľčanmi) jej tréner. V piatok „doma“ vo Vranove nad Topľou čaká na Michalovčanov ďalší "povinný" duel. Privítajú totiž poslednú Považskú Bystricu, ktorá v stredu vystrčila rožky, keď zdolala Prešov 5:2 a Šarišanov tak zostrelila z prvého miesta v tabuľke. Na pozore sa teda musia mať aj Michalovčania. „Každý zápas začína od 0:0 a je pre nás ťažký. Každého súpera si treba vážiť a nemôžeme nikoho podceňovať. Vidíte, že aj Považská Bystrica má svoju silu a dokáže vyhrať aj so silným protivníkom. Musíme teda k zápasu pristúpiť maximálne zodpovedne,“ dodáva Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.11.2017 22:31:21 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.