files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zhoda v šatni MFK Zemplín: Body získané po takýchto priebehoch sú dobré

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce ukázali v dvoch posledných domácich dueloch jesennej časti solídnu formu. Divákov potešili nielen výkonmi, ale sčasti aj výsledkami. Zverenci trénera Antona Šoltisa síce v dvoch jesenných derniérach nezaknihovali víťazstvá, no remízy s Trenčínom a Ružomberkom (zhodne 1:1) sú výsledkami, za ktoré sa hanbiť netreba.

„Získali sme dva body, no viac by nás tešilo, keby tých bodov bolo šesť. Určite sa to dalo urobiť. Musíme byť ale spokojní aj s tými výsledkami, ktoré sme uhrali,“ rozhovoril sa najmladší člen kádra, obranca či defenzívny stredopoliar Martin Bednár. Slovenský mládežnícky reprezentant v oboch zápasoch odohral plných deväťdesiat minút. „Keby som to mal porovnať, bližšie k víťazstvu sme boli v zápase s Trenčínom. Tam sme mali viac gólových šancí ako súper. Čo sa týka súboja s Ružomberkom, hlavne v druhom polčase nám už chýbali sily. Odohrať behom niekoľkých dní  zápasy s tak náročnými súpermi, ako sú Trenčín a Ružomberok je nesmierne náročné a prejavilo by sa to podľa mňa aj na ďalších tímoch. Ako hovorím, cieľom bolo vyhrať, no spokojní sme aj s dvoma remízami,“ pokračoval Martin Bednár.

Oba zápasy síce skončili 1:1, rovnaké priebehy ale nemali. V utorkovom dohrávanom súboji šestnásteho kola s Trenčínom boli Michalovčania hlavne v prvom polčase lepším tímom. Nepremenili ale šance, za čo mohli nakoniec pykať. Súboj s Ružomberkom už bol z úplne iného súdka. Hlavne v druhom dejstve sa na ich hre prejavila úzkosť kádra, ktorý dva nesmierne náročné zápasy nakoniec bodovo zvládol. Oba zápasy však niečo spoločné mali. Za Michalovčanov dvakrát skóroval Stanislav Danko. „Samozrejme, chceli sme v aspoň jednom zápase vyhrať, no vzhľadom na priebeh zápasov, keď sme museli s Trenčínom doháňať manko a Ružomberok bol v druhom polčase futbalovejší, musíme byť spokojní aj s dvoma bodmi,“ podotkol strelec gólov do siete Trenčína aj Ružomberka. Michalovčania mohli dokonca s Ružomberkom vyhrať. V priebehu niekoľko desiatok sekúnd ale ihneď inkasovali vyrovnávajúci gól. „Neviem, čo sa stalo. Asi sme ešte boli v eufórii po strelení gólu, čo súper využil na vyrovnanie. Podnikol rýchlu akciu a rázom bolo vyrovnané,“ vrátil sa ešte k sobotňajšiemu duelu rodák z neďalekých Pozdišoviec.

Ružomberčania pri Laborci ukázali vzostupujúcu formu. Zverenci trénera Norberta Hrnčára tu natiahli svoju sériu bez prehry už na desať duelov. Naposledy ťahali za kratší koniec ešte v septembri, kedy prehrali na Pasienkoch s bratislavským Slovanom. „Do Michaloviec sme prišli s víťaznými cieľmi, čo sa nám nakoniec nepodarilo naplniť. Aj keď sme inkasovali ako prví, chceli sme víťazstvo strhnúť na svoju stranu. Nakoniec sa nám to nepodarilo. Keďže sme mali v druhom polčase viac z hry, s bodom spokojní nie sme,“ zdôraznil strelec ružomberského gólu Štefan Gerec. Ten mohol skórovať už v prvom polčase, keď obišiel aj brankára Bieszczada, jeho málo razantnú strelu ale odpratal do bezpečia Peter Kavka. „Mal som pred sebou odkrytú bránu, zle som ale trafil loptu,“ podotkol Gerec, podľa ktorého by Ružomberčania chceli sériu bez prehry udržať aspoň do konca jesennej časti. To by ale znamenalo, že v poslednom jesennom kole neprehrajú doma so Slovanom Bratislava. „Určite by sme sa radi rozlúčili s jesennou časťou s tým, že zabodujeme doma so Slovanom. Verím, že sa nám to podarí.“

Peter Brendza



Uverejnené: 05.12.2017 17:54:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.