files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín štartuje sezónu po mohutných zmenách

Počas najbližšieho víkendu odštartuje aj druhá najvyššia futbalová súťaž, účastníkom ktorej je už siedmy rok za sebou aj MFK Zemplín Michalovce. Po vlaňajšej blamáži, keď po odstúpení Podbrezovej a vylúčení Prievidze dohralo súťaž iba desať celkov bez možnosti vypadnutia, sa tentoraz zapojí kompletný počet dvanástich celkov aj s nováčikmi SFM Senec a FK Bodva Moldava nad Bodvou.

 
Trénerské zmeny

Michalovce skončili vo vlaňajšom ročníku šieste, čo bolo ich najlepším výsledkom za posledných päť rokov, ale iba futbalový laik by bol s ich vystupovaním spokojný. Hlavne preto sa vedenie MFK Zemplín rozhodlo pristúpiť k radikálnym zmenám na všetkých frontoch. Ako prvý odišli tréneri, Vladimír Rusnák mladší, Emil Sudimák i Vladimír Moroz z realizačného tímu A-mužstva odišli, pričom prvý menovaný prešiel k starším dorastencom a posledne menovaný k žiakom. Na ich miesto najprv prišli ako asistenti dovtedajší kormidelník staršieho dorastu Ondrej Duda a ako tréner brankárov Bogdan Stefanovič. Až potom vybuchla ozajstná bomba, kormidlo prevzal renomovaný Čech Vlastimil Petržela. Ten bude napokon nebude spolupracovať s Ondrejom Dudom, ktorý odchádza za lukratívnym angažmánom do Saudskej Arábie, ale so svojim krajanom Františkom Šturmom, ktorý bol v pozícii jeho asistenta aj na predchádzajúcom pôsobisku vo Viktórii Žižkov.


Hráčske zmeny

Po trénerských rošádach prišli na rad aj hráčske. Ako prví sa porúčali stredopoliari František Viskup a Martin Mikulanin, po nich odišli aj lanský najlepší strelec mužstva Ruslan Ľubarskij, Poliaci Daniel a Mateusz Pyrkovci ako aj končiaci dorastenec Marek Liška. V zatiaľ poslednej várke sa MFK Zemplín rozlúčil s dvojicou Leonid Šitov a Oliver Tatár, no šušká sa, že túto osmičku hráčov ešte možno budú nasledovať ďalší štyria hráči z michalovského kádra...

Posily

Kde sa rúbe les, tam lietajú aj triesky. Veľa hráčov odišlo, respektíve ešte odíde, no logický je aj pohyb opačným smerom. Medzi prvými novými bol žilinský stredopoliar František Koristek a talentovaný Stropkovčan Peter Jakubčo. Okrem nich Michalovce získali dvojicu krajných obrancov, Michala Vanáka z Púchova a Ivana Janeka z pražského Bohemiansu 1905. Na dobrej ceste je aj návrat stredopoliara Tomáša Opielu, humenského odchovanca, ktorý naposledy hrával vo Vranove nad Topľou, no v roku 2005 obliekal aj dres Michaloviec. V hre je ešte príchod nemenovaného stopéra a útočníka.

Automaticky vyššie ciele

Na ciele sa ani netreba pýtať, pretože po toľkých zmenách je posun hore priam povinnosťou. MFK Zemplín by mal byť minimálne v hornej polovici tabuľky a pokiaľ bude aj vo vnútri všetko fungovať tak ako má, nie je vylúčený ani jeho útok na špicu. Taká ideálna šanca na postup ako je teraz už nebola v druhej najvyššej súťaži už roky... Ale buďme realisti a zmierme sa aj s tým, že Michalovce budú úspešné aspoň doma.

Prečo začínajú v nedeľu?

Hoci prvá liga začína v sobotu, michalovskí diváci si budú musieť počkať na majstrovskú premiéru až do nedele. Prečo? Riadiaci organ súťaže, ktorým je Únia ligových klubov (ÚLK), totiž rozhodol, že rezerva Ružomberka, ktorá je aj súperom MFK Zemplín v úvodnom kole, bude svoje stretnutia hrávať vždy v iný deň ako jej A-mužstvo v Corgoň lige. Keďže áčko hrá najbližšie v sobotu, béčko musí hrať automaticky v nedeľu. Je to zrejme svetová rarita, že domáce mužstvo sa musí prispôsobiť hosťujúcemu, aby to mohlo prísť k nemu v najsilnejšom možnom zložení...


                                 (juke)



Uverejnené: 14.07.2010 14:08:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.