files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po jedenásťgólovom víťazstve blízko k deviatemu triumfu v Slovenskom pohári

Hádzanárky Iuventy Michalovce impozantným spôsobom zvládli prvý finálový duel Slovenského pohára. V domovskej Chemkostav aréne vyprášili HK Slovan Duslo Šaľa o jedenásť gólov 31:20 (14:10) a pred stredajšou odvetou hranou pri Váhu sú blízko k šiestemu triumfu v najstaršej ženskej klubovej súťaži v rade a k deviatemu celkovo.

Zverenky trénera Františka Urbana nezačali najlepšie. V úvode viackrát prehrávali o dva góly, no v druhej polovici prvého dejstva sa odtrhli na niekoľko gólov a svoj náskok už len zveľaďovali. „Vysoké víťazstvo je super, no treba podotknúť, že sa nerodilo ľahko. Šaľa je silným protivníkom. Tréner nás upozorňoval na ich silné stránky a ako aj na to, na koho si máme dať pozor. Boli sme teda dobre pripravené. Sme veľmi radi za toto vysoké víťazstvo, ktoré nám do odvety dáva veľké šance na celkový triumf,“ skonštatovala po stretnutí jedna z troch deväťgólových strelkýň Veronika Habánková. Michalovčanky sú tak blízko k zisku deviateho triumfu v Slovenskom pohári. „Šali sa bude toto manko ťažko zmazávať, no ako víťazky sa ešte necítime. V Šali sa nikdy nehrá ľahko. My ale aj napriek náskoku pôjdeme do zápasu s cieľom víťazstva, tak ako ideme do každého iného zápasu,“ dodáva Veronika Habánková.

Práve odchovankyňa trenčianskej hádzanej spoločne s Máriou Holešovou bola hlavnou strojkyňou michalovského vysokého víťazstva. Oba zaznamenali po deväť gólov. Na druhej strane im sekundovala iba ďalšia slovenská reprezentantka Karin Bujnochová, ktorá vsietila takisto deväť gólov. „Doplatili sme na nepremieňanie šancí. Práve v tom bol náš najväčší problém. Prehra nás veľmi mrzí. Ani neviem nájsť vhodné slová na jej príčinu,“ podotkla po prvom finálovom stretnutí šalianska strelkyňa. Tá pred odvetou zbrane neskladá. „Budeme sa snažiť aspoň podať kvalitný výkon a Michalovciam čo najviac sťažiť cestu za prvenstvom.“

Jedenásťgólová prehra bola sklamaním pre trénera Dusla Michala Lukačina. „Úvod bol z našej strany slušný, no už prvý polčas naznačoval, že naša hra nie je v poriadku. Robili sme chyby v útočnej fáze, čo súper využíval na rýchle kontry. Záver prvého polčasu sme ešte zvládli. Štvorgólové manko nebolo nič strašné. Úvod druhého polčasu sme ešte ako tak zachytili, no potom sa už opakovali chyby z prvého dejstva. Doplácali sme na nepremenené šance a pomalý návrat do obrany. Súper nás trestal rýchlymi kontrami. Keď chceme s Iuventou hrať vyrovnané zápasy, nemôžeme robiť takéto chyby a musíme niečo zmeniť. Súper vyhral zaslúžene,“ podotkol po stretnutí Michal Lukačin. Rodený Michalovčan na lavičke Dusla v zázrak pred odvetou neverí. „V hádzanej sa stáva všetko, no jedenásťgólový rozdiel je obrovský. My sme tu prišli uhrať úplne iný výsledok. Musíme niečo zmeniť, pretože, keď zahráme tak ako v sobotu v Michalovciach, o dvanásť gólov určite nezvíťazíme,“ dodáva Michal Lukačin.

Iuventa je tak blízko k splneniu prvého predsezónneho cieľa. Práve zisk Slovenského pohára a následne aj obhajoba majstrovského titulu je pre vedenie klubu momentálne prioritou. „Ako víťazi sa ešte rozhodne necítime,“ zdôrazňuje tréner Michalovčaniek František Urban, ktorý následne dodáva. „Aj v našej hre je čo zlepšovať. Videl som totiž aj hluché pasáže. Určite musíme nastúpiť koncentrovaní a nepozerať na to, že máme jedenásťgólový náskok. Určite do Šale pôjdeme nielen s cieľom triumfovať v pohári, ale chceme aj vyhrať.“

Peter Brendza



Uverejnené: 10.12.2017 20:29:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.