files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Historické momenty historickej sezóny

Sezóna 2019/2020 je pre michalovský hokej historická. Hráči HK Dukla Ingema Michalovce sa totiž po prvýkrát v histórii predstavili v najvyššej súťaži – Tipsport lige.

Zverenci trénera Miroslava Chudého sa v extraligových vodách rozhodne neutopili. Aj vďaka domáceho prostrediu, kde ich hnal dopredu takmer vždy do posledného miesta zaplnený štadión, si vydobyli rešpekt a uznanie.

Siahali na play-off, čo by bol ďalší historický moment. Ten im ale prekazil šíriaci sa koronavírus, ktorý predčasne ukončil podobne ako inde v Európe, dobre rozbehnutú súťaž. Vyraďovacej časti sa Michalovčania nedočkali, no aj napriek tomu môžeme povedať, že historická sezóna priniesla do metropoly Zemplína veľa radosti, o čom svedčí aj vynikajúce siedme miesto. Chýbala iba čerešnička na torte v podobe aspoň dvoch duelov play-off. V podobe fotografii a popisov k ním vám budeme postupne pripomínať historické momenty z historickej sezóny...

Historickým strelcom Aki Juusela

Michalovčania sa hneď v prvom kole predstavili na domácom ľade. V historickej premiére privítali Liptovský Mikuláš. Ten nakoniec zdolali 5:1, takže pri historickej premiére zaznamenali aj historické body. No a keď sme pri histórii, trvalo im dvadsať päť minút, kým sa zapísali do streleckej listiny. Historicky prvým hráčom, ktorému sa to podarilo bol fínsky útočník Aki Juusela, ktorý otváral skóre duelu.

Zápas s Liptovským Mikulášom mal samozrejme slávnostný úvod a program. Odštartoval ho svojim vystúpením súbor Zemplín. Na úvodnom zápase Michalovčanov v najvyššej súťaži nechýbal riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner, o úvodné buly sa postaral kapitán víťazov slovenskej ligy z roku 1986 Ivan Hrtús.

Po dvoch kolách na prvom mieste

Úvodné zápasy vyvolali v Michalovciach doslova hokejovú revolúciu. Ako sa očakávalo, o zápasy bol obrovský divácky záujem, ktorý neutíchol ani v závere sezóny. Z tohto pohľadu Dukla Ingema bola pre najvyššiu súťaž obrovským prínosom. Domáce prostredie dokázali z hráčov dostať aj posledné množstvo síl. Michalovčania dokonali využili dobré vyžrebovanie. V druhom kole doma zdolali Nitru 3:2 a so šiestimi bodmi boli na prvom mieste v tabuľke!

Pohľad na tabuľku po druhom kole potešil všetkých Michalovčanov



Uverejnené: 17.03.2020 21:26:38 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.