files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

WinLand začína vyraďovaciu časť, miernym favoritom Košice

Hádzanárska Tipos Extraliga vstupuje do vyraďovacej fázy. Jediný Zemplínsky zástupca v nej Hc winLand Michalovce privíta ako štvrtý tím po dlhodobej časti na svojej palubovke piate Košice. Prvý zápas štvrťfinálovej série je na programe v sobotu 17.3. o 18.30.

Zabudnúť na predchádzajúce zápasy

Počas dlhodobej časti sa Hc winLand s Košicami stretol štyrikrát. Doma dvakrát zvíťazil, v Košiciach zase dvakrát remizoval. S týmto súperom teda v tejto sezóne ešte neprehral, no tréner Pavol Jano krotí prílišný optimizmus. „V prvom rade musíme veľmi rýchlo zabudnúť na naše zápasy v dlhodobej časti. Play-off je totiž iná súťaž. Podľa mňa bude rozhodovať aj to, kto sa na túto ťažkú sériu pripraví lepšie. Náš súper má zo zápasov vyraďovacej časti viac skúsenosti a tak si myslím, že je miernym favoritom. My ale začíname doma a ja verím, že  sa nám podarí prekvapiť,“ uviedol Jano, ktorý do Michaloviec prišiel v minulej sezóne, kedy bol winLand ešte prvoligový.

V sobotu bez Géciho

Štvrťfinálová séria začína už túto sobotu o 18.30 kedy sa uskutoční prvý, veľmi dôležitý zápas, ktorý napovie ako sa bude séria uberať ďalej. Práve Košice v minulej sezóne prekvapili, keď v prvom stretnutí semifinále play-off vyhrali v Považskej Bystrici a následne túto sériu dotiahli do víťazného konca. 1.MHK bude čosi podobné chcieť zopakovať určite aj v sobotu. „V tejto sérii považujem za kľúčový každý jeden zápas, či už ten prvý doma, alebo nasledujúci v Košiciach. V play-off je jedno, či družstvo vyhrá o jeden gól, či o desať. V tejto časti sa pozerá iba na výhry. Aj vzhľadom k tomu, že sa očakáva vyrovnaná séria si myslím, že prvé stretnutie bude z jej pohľadu veľmi dôležité,“ podotkol kormidelník winLandu, ktorému bude v sobotu chýbať pivot Juraj Géci. Toho trápi svalové zranenia a do série pravdepodobne vstúpi až neskôr.

Očakáva pomoc z tribún

Extraligový nováčik skončil vo svojej prvej sezóne v Tipos Extralige na štvrtom mieste, jeho štvrťfinálový protivník na piatom. Košice sú však stabilným účastníkom extraligy a zo stretnutí vyraďovacej časti tak majú hráči MHK viac skúseností ako Michalovčania. Aj preto, tréner winLandu mierne favorizuje svojho protivníka. „Ako som už povedal, podľa mňa sú favoritom Košice, ktoré síce skončili v tabuľke za nami, no zo zápasov vyraďovacej časti majú viac skúseností ako my. Hráme však doma a ja dúfam, že nám pomôžu svojimi hlasivkami aj diváci. Podľa môjho názoru, keby sa nám podarilo prejsť do semifinále pre Michalovce by to bol vynikajúci úspech.“

Špecifická séria

Pre samotného Jana bude séria proti Košiciam veľmi špecifickou. V tomto tíme totiž pôsobil ako hráč, ale aj ako tréner. Tím 1.MHK viedol Jano v minulej sezóne, no pred záverom jesennej časti musel z jeho lavičky odísť. „Táto séria je pre mňa veľkou výzvou. V Košiciach som totiž nedokončil minulú sezónu a ostala tam po mne nedokončená robota. Klamal by som, keby som povedal, že zápasy proti Košiciam nebudú pre mňa špecifickejšie, ako proti ostatným tímom,“ dodal odchovanec košickej hádzanej, ktorý prvé trénerské ostrohy získaval ako hrajúci tréner v Maďarsku a na Slovensku viedol okrem Michaloviec a Košíc aj Nové Zámky a juniorskú reprezentáciu Slovenska.

Program štvrťfinálovej série:

1. stretnutie: 17.3. Michalovce - Košice

2. stretnutie: 21.3. Košice - Michalovce

3. stretnutie: 24.3. Michalovce - Košice

4. stretnutie (prípadné): 11.4. Košice - Michalovce

5. stretnutie (prípadné): 14.4. Michalovce - Košice

 

ŠTATISTIKA Z DOTERAJŠÍCH ZÁPASOV

3.KOLO ZÁKLADNÁ ČASŤ

Hc winLand Michalovce - 1. MHK Košice 34:22 (16:11) - info o zápase sem

10.KOLO ZÁKLADNÁ ČASŤ

1. MHK Košice - HC winLand Michalovce 22:22 (10:11) - info o zápase sem
 

1.KOLO NADSTAVBOVÁ ČASŤ

Hc winLand Michalovce - 1. MHK Košice 27:24 (15:11) - info o zápase sem

6.KOLO NADSTAVBOVÁ ČASŤ

1. MHK Košice - Hc winLand Michalovce 26:26 (15:15) - info o zápase sem

Peter Brendza



Uverejnené: 15.03.2012 23:13:48 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.