files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kelemen: Radšej prehrať inak, ako gólom z poslednej minúty

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce aj v druhom tohtosezónnom meraní síl s bratislavským Slovanom siahali na body, no aj teraz nezískali nič. V domácom zápase desiateho kola Fortuna ligy síce vyrovnali gólom Vernona v 89. minúte, no v nadstavenom čase si dal vlastný gól Milan Šimčák Tentoraz v dohrávke 21. kola na Pasienkoch dlho držali bezgólovú remízu a inkasovali až v 90. minúte z kopačky maďarského legionára Tamása Priskina. Zlatý bod, ktorý by im výrazne pomohol k záchrane fortunaligovej kože, a ktorý držali pevne v rukách, im tak opäť uletel popod prsty. Malou náplasťou na ich smútok môže byť to, že nebyť nadstaveného času, dosiahnu so Slovanom dva nerozhodné výsledky. Body im to však nevráti...

Sklamanie po prehre netajil kapitán MFK Zemplín Marián Kelemen „Radšej prehrať inak, ako gólom z poslednej minúty,“ rozhovoril sa michalovský ochranca svätyne, ktorý sa počas zápasu viackrát zapotil. „Neodohrali sme zlý zápas. Mrzí nás hlavne to, že sme ho prehrali takýmto spôsobom. Tých posledných päť minút sme boli pod tlakom a urobili sme niekoľko chýb. Z toho vyústil aj inkasovaný gól. Prehra mrzí, no teraz nám neostáva nič iné, iba sa sústrediť na ďalší súboj, v ktorom privítame v nedeľu Trenčín,“ podotkol ešte k zápasu na Pasienkoch Marián Kelemen.

Róbert Vittek podobne ako v Michalovciach Kelemena neprekonal

Michalovčania tak po Žiline na ihrisku druhého tímu zo špice tabuľky nebodovali a v prvých troch jarných kolách, keď hostili Trnavu (0:1) a nastúpili práve v Žiline (3:2) a na Slovane, zaknihovali tri cenné body. „Na začiatku jari máme veľmi ťažké vyžrebovanie. Začínali sme doma s Trnavou, pred Slovanom sme hrali v Žiline a ťažkú sériu zápasov ukončíme v nedeľu domácim súbojom s Trenčínom. Vo všetkých troch doterajších stretnutiach sme podali dobrý výkon. Dobre sme hrali aj proti Trnave, kde nám futbal ukázal tú horšiu tvár. Všetko sme si vynahradili v Žiline, kde sme vyhrali 3:2. Čo sa týka tohto zápasu, my sme hrali dobrý futbal. Slovan je však doma silný, čo ukázal aj teraz. Ako som povedal, radšej prehrať inak, ako gólom z poslednej minúty. Nemalo by sa to stávať, no taká je realita. Musíme sa z toho poučiť,“ dodal Marián Kelemen.

Mariána Kelemena prehra gólom z poslednej minúty mrzí

Z toho musel mať hlavu v smútku hlavne útočník „belasých“ a slovenský reprezentant Róbert Vittek. Ten mal v prvom dejstve tri dobré strelecké príležitosti, v druhom ešte ďalšiu, no podobne, ako v zápase v Michalovciach, svojho kamaráta a bývalého spoluhráča zo Slovana či reprezentačnej dvadsaťjednotky neprekonal. „Šťastie patrí k futbalu a tentoraz sa obrátilo k nám. Bol to zápas o prvom góle. Dali sme ho síce až v deväťdesiatej minúty, no aj o tom je futbal. Je na škodu, že sme si to komplikovali, pretože za celých deväťdesiat minút sme mali viacero dobrých gólových príležitostí,“ skonštatoval kanonier ŠK Slovan, ktorý je po prvých troch jarných kolách stopercentný a naďalej tak naháňa lídra súťaže z Trenčína. „My sa pozeráme iba na seba, Prvým jarným kolom sme to trochu zdramatizovali. Teraz je naším cieľom ísť od zápasu k zápasu a uvidíme, ako to dopadne,“ uzavrel debatu Róbert Vittek.

Jediný gól zápasu zaznamenal Tamás Priskin (foto šk slovan)

Keďže historicky najlepší strelec slovenskej reprezentácie honorom hrdina zápasu pohrdol, stal sa ním ďalší útočník „belasých“ Tamás Priskin. Maďarský reprezentant prišiel na ihrisko po hodine hry a už o dvanásť minút mohol poslať svoje družstvo do vedenia. V stopercentnej šanci ale prekopol michalovskú bránu. Priskin si však všetko vynahradil v spomenutej deväťdesiatej minúte, kedy po priamom kope Milinkoviča poslal rutinérsky loptu do šibenice Kelemenovej brány. „Som veľmi rád, že sa nám podarilo toto ťažké stretnutie vyhrať. Michalovčania dobre bránili, snažili sa o podobnú hru, akou u nás hrajú všetci súperi. Nakoniec to tam padlo mne a som za to rád. Trafil som to fakt ideálne,“ odznelo z úst jediného gólového strelca v zápase.

Súvisiaci článok: MFK Zemplín prehral so Slovanom opäť gólom zo samého záveru

Peter Brendza



Uverejnené: 10.03.2016 10:04:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.