files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla do Detvy s cieľom minimálne jedného víťazstva

Vyhrať aspoň jeden zápas na súperovom ľade a potom zvládnuť súboje doma. Takýto môže byť recept na postup hokejistov HK Dukla Michalovce do finále play-off Budiš I. hokejovej ligy a teda vybojovať si aj účasť v baráži o Tipsport ligu. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka skončili po základnej časti na treťom mieste, s trojbodovou stratou práve na Detvu, Podpoľanci tak v piatok a v sobotu začínajú doma. Cieľom Michalovčanov je vyhrať tam aspoň jeden zápas a nevracať sa tak s prázdnymi rukami.

Štvrťfinále chceli mať čím skôr za sebou

Aj keď sa to možno až tak hladko nečakalo, „vojaci“ prešli štvrťfinálovou sériou so Spišskou Novou Vsou ladným krokom. So Spišiakmi síce mali negatívnu bilanciu v základnej časti, keď prehrali posledné štyri súboje s nimi, no nakoniec zvíťazili hladko 3:0 na zápasy. Mohli tak ušetriť sily na semifinálovú sériu, ktorá bude vzhľadom na postup dvoch najlepších celkov do baráže takým malým finále. „Play-off je úplne iná súťaž a to sa ukázalo aj v našej sérii so Spišiakmi. Chceli sme to mať čím skôr za sebou, čo sa nám aj podarilo. Na druhej strane, do samotnej série sme išli s rešpektom, keďže nás Spišiaci v posledných štyroch zápasoch zdolali. Museli sme teda byť obozretní. Každopádne sme radi, že sme to zvládli na tri zápasy a môžeme sa teraz sústrediť na náročné semifinále,“ uviedol na margo hladkého postupu medzi štyroch najlepších kapitán „vojakov“ Marcel Šterbák.

Vyvarovať sa zbytočných faulov

Dobrú vzájomnú bilanciu nemajú Michalovčania ani so svojím semifinálovým súperom. V súbojoch s Detvou totiž takisto štyrikrát prehrali. Na domácom ľade dokonca vyšli vo všetkých troch súbojoch ako porazení, na druhej strane dvakrát sa im podarilo zvíťaziť pod Poľanou. „Opäť sa musím opakovať, že play-off je iná súťaž. Všetky zápasy s Detvou boli vyrovnané a rozhodovali maličkosti. Je pravdou, že niektoré sme nezvládli a musíme sa z tých chýb, čo sme vtedy urobili, poučiť. Musíme sa vyvarovať zbytočných vylúčení a faulov hlavne v útočnom pásme. Oslabenia nás jednak stoja sily a navyše Detva má výborné presilovky. Budeme si teda musieť dávať pozor hlavne na to,“ podotkol Marcel Šterbák, ktorý by nevychádzal z posledného vzájomného merania síl, v ktorom Michalovčania v Detve vyhrali 4:1. „Aj keď možno výsledok hovorí niečo iné, hladké víťazstvo to určite nebolo. Ako som povedal, všetky zápasy s týmto súperom boli vyrovnané. Vtedy nám padlo do brány asi všetko. Musíme sa na tieto prvé dva zápasy dobre pripraviť. Dúfam, že si zoberieme z tých zápasov, čo sme vyhrali ponaučenie a pripravíme sa tak, aby sme to zvládli. Ľahké to však určite nebude,“ dodáva kapitán michalovskej Dukly.

Cieľom aspoň jedno víťazstvo

V detvianskej aréne je poriadne špecifické prostredie. Užšie klzisko, ale aj bližší kontakt s divákmi. Sú na všetko Michalovčania pripravení? „S tým sa jednoducho každý musí vysporiadať. Myslím si, že problém by v tom byť nemal. Určite je tam menšie klzisko, bude sa teda zrejme hrať rýchlejší hokej. Očakávam aj viacej súbojov, no určite sme aj na to pripravení,“ zdôraznil Marcel Šterbák, ktorý vie, že keď chcú Michalovčania postúpiť do finále a takisto do baráže, musia jeden zápas pod Poľanou vyhrať. „Najideálnejšie by bolo vyhrať hneď prvý zápas a dostať súpera trochu pod tlak. Pôjdeme od zápasu k zápasu. Celá séria je otvorená. Určite sa na ňu tešíme a uvidíme, čo bude po prvých dvoch zápasoch tam. Naším cieľom je vyhrať aspoň jeden z prvých dvoch zápasov,“ presvedčivo dodal kapitán michalovskej Dukly.

Program semifinálovej série
1. zápas: HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce (piatok 24. február o 18.00 hod.)
2. zápas: HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce (sobota 25. február o 18.00 hod.)
3. zápas: HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva (utorok 28. február o 17.00 hod.)
Prípadný 4. zápas: HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva (streda 1. marec o 17.00 hod.)
Prípadný 5. zápas: HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce (piatok 3. marec o 18.00 hod.)

Vzájomné zápasy v tejto sezóne:
2. kolo: HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva 3:4 (1:1, 0:1, 2:2)
11. kolo: HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce 2:3 po sam. nájazdoch (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
20. kolo: HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
29. kolo: HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce 7:1 (0:1, 4:0, 3:0)
38. kolo: HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva 3:4 po sam. nájazdoch (1:2, 0:1, 2:0 - 0:0)
47. kolo: HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Peter Brendza



Uverejnené: 23.02.2017 11:39:19 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.