files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazné premiéry aj nezaslúžené prehry

V sobotu 20. júla zápasom so Žilinou (začiatok o 18.00 hod.), ktorý prinesie v priamom televíznom prenose aj verejnoprávna RTVS, odštartujú futbalisti MFK Zemplín Michalovce svoju piatu sezónu v najvyššej Fortuna lige. My sme sa pozreli do štatistík ako vyzerali ich štyri premiéry v predošlých ročníkoch. Michalovčania v nich zaknihovali tri porážky a iba jedno víťazstvo. Viete proti komu to bolo?

Sezóna 2015/2016
Mužstvo nováčikov sa majstra nezľaklo

V historickej premiére v najvyššej súťaži si Michalovčania ani lepšieho súpera priať nemohli. V sobotu 18. júla privítali na svojom trávniku aktuálneho majstra AS Trenčín. Ten bol vtedy prešpikovaný kvalitnými hráčmi. Jeho dres obliekali dnes súčasní reprezentanti Stanislav Lobotka a Matúš Bero, no a tréner Martin Ševela mal k dispozícii aj viacerých rozdielových legionárov. Jeden z nich Ryan Koolwij sa stal pre neho žolíkom, keď ako striedajúci hráč šesť minút pred koncom rozhodol o víťazstve Trenčanov 1:0. Zápasu by ale viac svedčala remíza, pretože zverenci vtedajšieho trénera Františka Šturmu, z ktorých zo základnej zostavy dovtedy slovenskú najvyššiu súťaž hrali iba Tomáš Sedlák, Michal Gallo, Peter Nworah a z časti aj Dominik Kunca, sa súpera zvučného mena nezľakli... 

 

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 0:1 (0:0)
Gól: 84. Koolwijk.
Rozhodovali: Marhefka - Chládek, Hrdlička.
Žlté karty: Pérez, Sedlák - Skovajsa.
Divákov: 4408.
MFK ZEMPLÍN: Kira - Pérez (76. Leško), Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič, Sedlák - Kunca, Turík (63. De Marco), Koscelník (73. Regáli) - Nworah.
FK AS: Šemrinec - Čogley, Ramon, Rundič, Skovajsa - Lobotka (90.+ Kleščík) - Van Kessel, Rabiu (46. Koolwijk), Bero, Guba (46. Moraes) - Jairo da Silva.

Sezóna 2016/2017
Víťaznú premiéru trénera Šoltisa režírovali novici Žofčák so Škutkom

Aj v druhej sezóne v najvyššej súťaži nastúpili hráči MFK Zemplín v prvom kole doma proti majstrovi a opäť to bolo proti Trenčínu. Tentoraz ale s odlišným rezultátom. Družstvo vedené novým trénerom Antonom Šoltisom totiž favorita zdolalo 2:1, keď sa o góly postarali novici v kádri Igor Žofčák a Dávid Škutka. Na ich presné zásahy stihol odpovedať už iba Nigérijčan Bala sedem minút pred koncom.

Michalovské víťazstvo 2:1 režírovali gólmi novici v kádri Igor Žofčák a Dávid Škutka

 

Anton Šoltis si vo svojej premiére v role hlavného trénera v najvyššej súťaži ihneď pripísal skalp majstra

V sezóne 2017/2018 hrali Michalovčania v prvých troch kolách na ihriskách súperov. Súviselo to s montážou vyhrievaného trávnika na ich hracej ploche. Zemplínčania sa v prvom kole predstavili na pôde ambiciózneho Spartaka Trnava. Ten sa pod vedením Nestora El Maestra netajil víťaznými ambíciami a tie doviedol až do majstrovského konca. V prvom kole rozhodol v piatej minúte z pozície zaváňajúcej ofsajdom Štefan Pekár. Aj keď Michalovčania potom boli favoritovi vyrovnaným súperom, duel sa skončil ich prehrou 0:1. Spartak sa tak nakopol ne ceste za slovenským titulom...

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)
Gól: 5. Pekár.
Žlté karty: 41. Godál - 8. Bragin, 33. Božok, 39. Koscelník, 86. Turik.
Rozhodovali: Marhefka - Slyško, Žákech.
Divákov: 2134.
FC SPARTAK: Jakubech - A. Kadlec, M. Tóth, Godál, Čonka - Pehlivan, Greššák - Jirka (74. Mihálik), Pekár (90.+ Hladík), Čanturišlivi - Egho (83. Tambe).
MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Sviarčinskij, Kavka, Šosták, Šimčák - Grič - Koscelník, Danko (68. Turik), Žofčák, Božok (74. Antonov) - Bragin.

Sezóna 2018/2019

Trojgólová facka za päť minút

V minulej sezóne mali Zemplínčania opäť odštartovať doma. Ich duel prvého kola so Žilinou bol ale kvôli epidémii osýpok preložený. Prvý duel tak absolvovali na pôde účastníka Európskej ligy FK DAC Dunajská Streda. Michalovčania začali výborne a v prvých 25 minútach mali viac z hry. Následne ale prišli tri góly v rozpätí piatich minút v ich sieti a z výhry 4:1 sa tak tešil favorit. Pre hostí to bola ale poriadne krutá prehra, keďže v poli sa hráčom DAC vyrovnali...

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 4:1 (3:0)
Góly: 27. Bayo, 30. Bayo, 32. Kalmár, 72. K. Vida - 88. Kurminowski.
Žlté karty: 39. Ljubičič, 68. K. Vida - 25. Vaščák
Rozhodovali: Ochotnický - Marek Galo, Čajka.
Divákov: 6118.
FC DAC 1904: Macej – Koštrna, Šatka, Huk, Šimčák – Herc, Ljubičič (46. Koné), Kalmár – K. Vida, Bayo (75. Almasi), Pačinda (13. M. Vida).
MFK ZEMPLÍN: Kira – Rota, Kavka, Grič, Žofčák (46. M. Kolesár) – Bednár – Vaščák, Turík, P. Kolesár (59. Diarra), Harutyunyan – Sulley (78. Kurminowski).

Dosiahnu doma opäť víťazstvo?

Michalovčania sa vo svojej piatej sezóne v rámci najvyššej súťaže v sobotu po tretíkrát predstavia v prvom zápase doma. Tentoraz privítajú Žilinu, proti ktorej mali nastúpiť v prvom kole aj vlani. Vtedy sa zápas neodohral kvôli epidémii osýpok na Zemplíne, tentoraz domácemu štartu proti „Šošonom“ nezabráni už nič. Z pohľadu štatistík sa Zemplínčanom v ich premiérach nedarí. Trikrát totiž ťahali za kratší koniec. Na druhej strane, v dvoch domácich dueloch majú päťdesiat percentnú úspešnosť. Zlepšia si túto bilanciu v sobotu?

Peter Brendza



Uverejnené: 18.07.2019 14:40:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.