files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stalo sa v Európskom meste športu – marec

Tretí kalendárny mesiac roka 2019 sa určite výrazne zapíše do histórie michalovského športu. Európske mesto športu pre rok 2019 sa tešili z historického úspechu hokejistov a futbalistov. Hokejisti po prvýkrát postúpili do najvyššej Tipsport ligy a futbalisti do najlepšej šestky na Slovensku. Keď k tomu prirátame aj zisk Slovenského pohára a primátu v MOL lige Iuventou Michalovce, a úspešnú baráž florbalistiek Eastern Wings, marec musíme radiť medzi najúspešnejšie mesiace michalovského športu nielen roka 2019, ale aj celej histórie.

Obhajoba titulu

Hneď z kraja mesiaca urobili Michalovčanom obrovskú radosť hokejisti HK Dukla Ingema. Tí po roku znova bojovali o prvenstvo v St. Nicolaus I. ligy. Ich súperom bol nováčik súťaže Martin. Finálová séria sa nevyvíjala celkom v prospech favorita. Ten síce zvládol prvý domáci duel, v druhom ale prehral 2:3 po predĺžení a séria sa tak sťahovala pod Turiec vyrovnaná. Aj tam vyhrali obaja po jednom zápase. Jazýčkom na váhach sa mohol stať piaty zápas, v ktorom dlhú dobu dominovali Martinčania. Tí ešte v 52. minúte viedli 2:0, nakoniec ale prehrali 2:4. Pod Turcom sa ešte zrodil triumf MHC, Dukla ale doma nenechala nič na náhodu a po výhre 6:2 obhájila prvoligový titul a získala tak možnosť vyzvať v baráži najslabšieho extraligistu zo Žiliny.

MFK Zemplín v prvej šestke Fortuna ligy

Od úvodu jarnej časti bojovali futbalisti MFK Zemplín Michalovce o to, aby si zahrali v prvej šestke Fortuna ligy. V základnej časti odohrali na jar štyri zápasy, v ktorých dvakrát remizovali a dvakrát zvíťazili, čim natiahli svoju sériu neporaziteľnosti na osem duelov a dostali sa do vytúženej prvej šestky. Zverenci trénera Antona Šoltisa postup spečatili v predposlednom 21. kole, kedy remizovali v Ružomberku 0:0.

Pavlovce nad Uhom víťazom premiérovej Krajskej futbalovej ligy

Futbalisti OŠK Pavlovce nad Uhom sa stali víťazmi premiérového ročníka Krajskej futbalovej ligy, ktorú organizoval Košický samosprávny kraj za pomoci Krajského futbalového zväzu. Účastník štvrtej ligy Juh vo finále v Moldave nad Bodvou zdolal Krompachy 4:3, keď už prehrával 1:3. O jeho víťazstve rozhodol v poslednej minúte Smoľak.

Iuventa po desiatykrát víťazom Slovenského pohára

Hádzanárky Iuventy Michalovce sa po siedmykrát v rade a desiatykrát celkovo stali víťazkami Slovenského pohára. Na finálovom turnaji Final –four v Košiciach najskôr v semifinále zdolali Prešov 33:23 a vo finále si poradili aj so Šaľou, ktorú porazili 30:22 (14:10).

Európske mesto športu ocenilo najlepších športovcov

Mesto Michalovce, ktoré sa v roku 2019 pýši honorom Európske mesto športu, v stredu 13. marca oceňovalo najlepších športovcov. V obradnej sieni sa ako každoročne uskutočnilo oceňovanie najlepších jednotlivcov či družstiev v troch kategóriách - žiaci, dorastenci a dospelí.

Po gólovej otočke a kovbojke na záver postup do semifinále Slovnaft Cupu

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce po druhýkrát v histórii postúpili do semifinále Slovnaft Cupu. Vo štvrťfinále si na domácej pôde poradili s nebezpečným druholigistom FK Poprad, ktorý zdolali v gólovej prestrelke 2:1. Nechutný bol záver zápasu, v ktorom sa hosťujúci hráči snažili napadnúť hlavného rozhodcu Kamila Horvátha, ktorý v zápase udelil až jedenásť žltých kariet a dve červené karty (obe dostali domáci). Ten musel pred nimi utekať do šatne... viac tu

Návrat Devilsu na trón Fannsport hokejovej ligy

Fannsport hokejovú ligu po dvoch rokoch znova ovládol Devils. „Diabli“ po tom, čo žezlo prepustili Double Star Humenné a Fannsportu v sezóne 2018/2019 opäť získali primát. Najskôr sa im podarilo triumfovať v základnej časti a nezaváhali ani v play-off. Vo finále zdolali Ice Beers 5:3.

Jarný beh korisťou Dominika Sopka a Michaely Ivančovej

V sobotu 16. marca patrili Michalovce aj rekreačným bežcom. Opäť sa tu totiž konal Jarný beh Michalovčanov. Štart a cieľ bol na Strednej škole obchodu a služieb. S nástrahou trojkilometrovej trate sa najlepšie vysporiadal Dominik Sopko z TJ Obal Košice. Ten triumfoval pred Viliamom Novickým z MARAS teamu a Jozefom Fencíkom z MBO Strážske. Pri ženách bola najrýchlejšia Michaela Ivančová z Banského.

Dukla v baráži zostrelila Žilinu a dostala sa do Extraligy!

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce nakoniec splnili stanovený cieľ a vybojovali si najvyššiu Extraligu. V baráži s najslabším tímom najvyššej súťaže MsHK Doxxbett Žilina zvíťazili v sérii 4:3 na zápasy. V prvých šiestich dueloch rozhodovalo domáce prostredie, v siedmom Michalovčania konečne prelomili prekliatie žilinskej arény a po dvoch góloch Jakuba Lineta, mimochodom odchovanca žilinského hokeja, zvíťazili 2:1. Písala sa sobota 24. marec, ktorá sa veľkými písmenami zapísala aj do historických análov michalovského hokeja.

Florbalistky Eastern Wings Michalovce opäť s Extraligovou príslušnosťou

Sobota 24. marca bola úspešná aj pre florbalsitky, ktoré v ňu spečatili svoju piatu účasť v najvyššej Extralige v rade. Michalovčanky uspeli v baráži, keď druhý tím prvej ligy ŠK Lido Prírodovec Bratislava zdolali 3:0 na zápasy. Zverenky trénera Dáriusa Síheľského najskôr zvíťazili dvakrát doma (9:3 a 15:4). Tretí bod pridali  v Bratislave, kde zvíťazili 8:4.

Iuventa zdemolovala Zlín a stala po deviatykrát víťazom MOL ligy

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v zápase 20. kola MOL ligy nad HC Zlín hladko 44:20 a po deviatykrát sa stali víťazkami súťaže. Michalovčanky sú v počte titulov rekordérom medzi Češkami a Slovenkami. Po Slovenskom pohári tak v marci získali aj druhú trofej.  V MOL lige stratili akurát tri body za prehru v Moste a remízu v Olomouci.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.12.2019 14:41:30 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.