files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania v domácej nadstavbovej derniére rozstrieľali žilinskú rezervu

Sedem gólov v sieti brankárov, viaceré ďalšie gólové možnosti nevyužité, výborná atmosféra na štadióne. V takomto duchu sa niesla domáca rozlúčka futbalistov MFK Zemplín Michalovce so sezónou (s najväčšou pravdepodobnosťou na určitý čas aj s druhou ligou), v ktorej zdolali rezervu MŠK Žilina hladko 5:2 (3:1).

Kto prišiel na michalovský štadión, neľutoval. Po úvodnej oťukávacej štvrťhodinke sa totiž futbal, v ktorom dominovala ofenzíva, naplno rozbehol. Divák bol v neustálom pozore, pretože prakticky celý duel sa dialo niečo zaujímavé. „My sme vedeli, že súper sem príde hrať futbal a nie brániť,“ rozhovoril sa domáci lodivod František Šturma, ktorého zverenci viedli krátko po pol hodine hry po góloch Dominika Kuncu, Adriána Leška a Michala Hamuľaka 3:0 a zdalo sa, že to bude jednoduchý zápas. „Do samotného zápasu sme vstúpili veľmi aktívne. Naším cieľom bolo to, aby sme si posledné domáce stretnutie sezóny užili. Na môj pohľad sme hrali až veľmi ofenzívne. V celej jarnej časti sme asi v ani jednom zápase nemali toľko šancí, ako v sobotu. Dali sme päť gólov, no tých mohlo byť ešte viac,“ podotkol Šturma.

Toho na druhej strane mrzelo, že trojgólové vedenie Michalovčanov uspokojilo a následne dvakrát inkasovali. „Na naše kopačky prišla nekoncentrovanosť. Každý chcel útočiť, každý si chcel dať gól a zabúdali sme na zadné vrátka. Inkasované góly prišli po našich chybách. Pri druhom góle sme pred súperom ustupovali, chybovali sme v priestore a navyše Matúš Kira z diaľky takýto gól dostať nemôže. Určite to súviselo s nekoncentrovanosťou a pravdepodobne s tým, že hráči si mysleli, že sa už všetko urobí samo. Práve s týmto spokojný nie som, pretože podľa môjho názoru by mal náš výkon vyzerať lepšie a koncentrovanejšie,“ uviedol na margo výpadku svojich zverencov František Šturma. Michalovčania sa však po dvoch inkasovaných góloch rýchlo otrepali a v priebehu troch minút strelili dva góly, čím rozhodli duel jedenásteho nadstavbového kola vo svoj prospech. „Sedem gólov určite divákov uspokojilo. Videli ofenzívny futbal, ktorý sa im zrejme páčil. Ďakujeme im za podporu, pretože ich bolo cítiť.“

Michalovčania tak ostali na prvom mieste tabuľky, o skóre pred druhou Skalicou. Ta zvíťazili v nedeľňajšom domácom stretnutí nad Zvolenom 2:1 a obaja súperi tak majú pred posledným kolom, v ktorom odohrajú na Záhori súboj o prvé miesto, rovnaký počet bodov. „O víťazovi ligy sa rozhodne v poslednom kole, ako som avizoval už predtým. Asi je to tak správne. Hlavne by som bol rád, aby to bolo všetko regulárne a dúfam teda, že sa rozhodne na trávniku,“ dodal na záver tréner MFK Zemplín Michalovce František Šturma.

Peter Brendza

Súvisiaci článok: V domácej rozlúčke vysoké víťazstvo MFK Zemplín



Uverejnené: 07.06.2015 19:24:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.