files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín končí pred bránami finále Slovnaft Cupu

Sklamanie, ale aj pocit, že dali do toho všetko, môže napĺňať po semifinálovom dvojzápase Slovnaft Cupu futbalistov MFK Zemplín Michalovce. Tí boli počas 180 minút favorizovanému bratislavskému Slovanu viac ako vyrovnaným súperom. V domácom zápase boli dokonca lepším tímom, no aj vďaka „úradovaniu“ tretej strany prehrali 1:2, na Pasienkoch zase neboli horším tímom. Opäť však prehrali, tentoraz 0:1. Po výslednom rezultáte tak do popradského finále postúpil Slovan. Zemplínčania si ale môžu povedať, že vypadli so vztýčenými hlavami. O lepšie výsledky ich pripravili finálna koncovka, ale aj to, že v oboch dueloch inkasovali z prvej strely na bránu. No a pripravil ich o nich ešte aj niekto iní. Ale o tom sme už písali minulý týždeň...

Chýbal im moment prekvapenia

Na vyľudnených Pasienkoch sa hral oproti minulému utorku úplný iný zápas. Úrovňou vôbec nenadchol. Slovanisti vedomí si svojho náskoku, ktorý ešte dokonca v prvej desaťminútovke navýšili, sa nikam neponáhľali, no a Michalovčania sa síce snažili, no snaha niekedy na súpera, akým ŠK Slovan je, nestačí. „Čo sa týka hernej stránky, opäť sme neboli horším tímom. To, čo chceme hrať, sa nám darilo robiť aj tentoraz. Chýba nám ale finálna a pred finálna fáza, ale aj kľud na kopačkách. Vzniknuté situácie musíme riešiť inak, kľudnejšie. Ten pokoj nám stále chýba. Väčšinou to riešime zbrklou koncovkou alebo si nedáme záležať na prihrávke. V tomto sa musíme zlepšiť, pretože herná stránka je jedna vec, ale my chceme byť úspešní a keď chcete byť úspešní, musíte premieňať šance. Keď sme chceli postúpiť do finále, museli sme v odvete streliť dva góly a neinkasovať. Potrebovali sme moment prekvapenia, ktorý sme v utorok nemali,“ objektívne zhodnotil príčiny prehry na Pasienkoch tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis.

Opäť gól z prvej strely na bránu

Začiatky oboch semifinálových duelov boli ako cez kopirák. Iniciatívnejšie začali Michalovčania, no v prvej desaťminútovke po vlastných chybách inkasovali z prvej strely na bránu, keď sa o oba góly postaral maďarský útočník so slovenskými koreňmi Tamás Priskin. Nebyť jeho presných zásahov v piatej, respektíve deviatej minúte, konečný rezultát z oboch zápasov by bol 1:1. „Nám sa to v poslednej dobe stáva dosť často... Do zápasu sme išli s cieľom, čo najdlhšie udržať nulu a pokúsiť sa dať rýchly gól, ktorý by to ešte celé zdramatizoval. Súper však z prvej strely opäť skóroval. Nebola to ani šanca. Neviem, či to nie je aj o šťastí, určite sa tomu dalo predísť. V pokutovom území sme boli v dostatočnom počte, no lopta sa odrazila rovno k súperovmu hráčovi, ktorý to už iba doklepol do brány,“ poznamenal michalovský lodivod k jedinému gólovému momentu odvetného semifinálového duelu Slovnaft Cupu.

V globále doplatili na koncovku

Počas dvojzápasu sa jasne ukázalo, že Michalovčania sa môžu rovnať s favorizovaným tímom, no chýba im hlavne skúsenosť a chladnosť v zakončení. Pre mladé mužstvo ale bolo semifinále Slovnaft Cupu veľkou školou a takéto zápasy môžu mladíkov v „žlto-modrom“ drese posunúť ďalej. Aj preto sa dá postup do semifinále hodnotiť ako úspech. Čo chýbalo na prienik do finále? „Slovan má skúsené mužstvo, ktorému keď ponúknete šancu, často ju aj využije. Doma sme im v úvode ponúkli šancu, hneď ju využili. Na Pasienkoch sme im ponúkli pološancu, hneď ju pretavili na gól. Takýmto tímom je veľmi ťažko dávať góly. Oni majú dobrú defenzívu, ktorá často neinkasuje. Chlapcom určite snahu uprieť nemôžem. V domácom zápase to bolo to, čo sme chceli. Malo to emóciu aj kvalitu. Mohli sme byť trošku úspešnejší, no aj vďaka iným „vplyvom“ sme neboli. Nevzdávali sme sa ani pred odvetou, bolo to všetko o.k., no keď chceme v takýchto zápasoch uspieť, musíme sa zlepšiť v koncovke. Práve v nej sa rozhodujú tesné zápasy a na ňu sme v globále doplatili. Keď chceme byť úspešní, čo aj chceme, musíme naďalej pracovať na finálnej fáze, ktorá z našej strany nie je dobrá,“ dodal na záver Anton Šoltis.

Fakty z dvojzápasu semifinále Slovnaft Cupu

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:1)
Góly: 41. Dimitriadis - 5. Priskin, 55. Soumah.
Žlté karty:  56. I. Žofčák, 66. Sipľak, Šimčák - 69. Saláta, 87. Vittek.
Rozhodovali: Glova - Vorel, Tomčík.
Divákov: 1895.
MFK ZEMPLÍN: Kira – T. Sedlák, Kavka, Sipľak, Šimčák – Qose – I. Žofčák, S. Danko (61. F. Serečin), Dimitriadis, M. Koscelník – Kushta (59. Bragin).
ŠK SLOVAN:  J. Mucha – Sekulič, Saláta, Rundič, F. Kubík – Kóňa, Savičevič – Schet (60. F. Oršula), Soumah (79. Vittek), Priskin – Čavrič (68. De Sa).

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)
Gól: 9. Priskin.
Žltá karta: 39. Šimčák (Michalovce).
Rozhodovali: Očenáš - Hrčka, Chládek.
Divákov: 512.
ŠK SLOVAN: Mucha - B. Sekulič, Saláta, Rundič, F. Kubík - De Kamps, V. Savičevič (69. Kóňa) - De Sa, Soumah (87. Vittek), Priskin - F. Oršula (75. Damjanovič).
MFK ZEMPLÍN: Kira - Sedlák, Kavka, Sipľak, Šimčák - Qose - Koscelník, Danko, Dimitriadis (59. Serečin), Žofčák (59. Bragin) - Regáli (82. Kushta).

Peter Brendza



Uverejnené: 12.04.2017 15:29:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.